Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Εφεδρεία και για πενηντάρηδες

Εφεδρεία και για πενηντάρηδεςΑπόλυση για το 50% των υπαλλήλων

Aπολύσεις-εξπρές στο Δημόσιο και εφεδρεία νούμερο δύο για τους πενηντάρηδες το 2012 ετοιμάζουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την πλήρη αποτυχία του στόχου για 30.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση του ενός από τους δύο υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στο στενό πυρήνα του κράτους, καθώς...
τρόικα και κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει (με βάση και το Μεσοπρόθεσμο) για 150.000 αποχωρήσεις ως το 2015, με την εξαίρεση των εκπαιδευτικών (190.000) και των ενστόλων (155.000).

Χθες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας μίλησε για «καθαρόαιμες» απολύσεις υπαλλήλων χωρίς το μανδύα της εφεδρείας. Επικαλέστηκε μάλιστα την καλή συνεργασία του με την Task Force (Ευρωπαϊκή Ομάδα Δράσης), που πιθανώς θα οδηγήσει στην υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας για τις απολύσεις.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, οι αποχωρήσεις έως τώρα δείχνουν ότι μόνο το ένα δέκατο των υπαλλήλων που έχουν υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις (περίπου 10.000) θα ενταχθεί στην πραγματικότητα σε καθεστώς εφεδρείας ή σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς οι υπόλοιποι θα συνταξιοδοτηθούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου