Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Το προφίλ της Τσεχίας

Το προφίλ της ΤσεχίαςΣυμμετέχει στο Euro το 1996 μέχρι και το 2012 συνεχόμενα

Γκολ και φύγαμε για τελικό! Ο εφιάλτης-για τους Τσέχους-επιστρέφει. Η Τσεχία θα βρεθεί στον δρόμο μας στον πρώτο όμιλο του Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και οι μνήμες όλων πηγαίνουν στον ημιτελικό του 2004 όταν και ο Δέλλας στην παράταση τους...
«έστειλε» αδιάβαστους και την Εθνική μας στον τελικό.

Η ομάδα του Μιχάλ Μπίλεκ προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέσω της διαδικασία των μπαράζ. Οι Τσέχοι επικράτησαν του Μαυροβουνίου και τις δύο φορές (2-0, 0-1) και τσέκαραν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Πολωνίας και τη Ουκρανίας.

Στην φάση των ομίλων, η Τσεχία συμμετείχε στον ένατο όμιλο με αντιπάλους τις Ισπανία, Σκωτία, Λιθουανία και Λιχτενστάιν. Η συγκομιδή τους ήταν 13 βαθμοί με γκολ 12 υπέρ και 8 κατά.

Ως Τσεχία δεν έχει χάσει ραντεβού στο Euro. Συμμετέχει από το 1996 μέχρι και το 2012 συνεχόμενα. Το 1996 η Τσεχία είχε έρθει δεύτερη αφού είχε ηττηθεί από την Γερμανία του Όλιβερ Μπίρχοφ. Το 2000 δεν προκρίθηκε από την φάση των ομίλων ενώ το 2004 την «πετάξαμε» έξω από τον τελικό της Πορτογαλίας. Το 2008 πάλι δεν κατάφερε να περάσει.

Ο Μιχάλ Μπίλεκ ανέλαβε χρέη ομοσπονδιακού προπονητή τον Οκτώβριο του 2009 μετά την απομάκρυνση του Ιβάν Χάσεκ που δεν κατάφερε να στείλει την Τσεχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Δεν είναι και λίγοι οι γνωστοί ποδοσφαιριστής που παίζουν στη εθνική Τσεχίας. Αρχίζουμε από τον «κέρβερο» στα δοκάρια που λέγεται Πετρ Τσεχ. Ο γκολκίπερ της Τσέλσι ήδη μετρά 88 συμμετοχές ως διεθνής. Τόμας Ροσίτσκι και Μίλαν Μπάρος συμπληρώνουν την τριάδα των «σωματοφυλάκων» της Τσεχίας. Ο Τόμας Νέσιντ αποτελεί το νέο αστέρι των Τσέχων. Ο 22χρονος επιθετικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήδη έχει 25 συμμετοχές και έχει πετύχει 7 γκολ.

Ως Τσεχοσλοβακία έχει πάρει τον τίτλο του 1976.

Η ομάδα:

Τερματοφύλακες:


Πετρ Τσεχ
Γιαν Λαστούβκα
Γιάροσλαβ Ντρόμπνι

Αμυντικοί:

Αντρέι Κουσνίρ
Θιοντόρ Γκεμπρεσιλασιέ
Μίχαλ Κάντλετς
Ρομάν Χούμπνικ
Τομάς Σιβόκ
Ζντένεκ Ποσπέχ
Μάρεκ Σουτσί

Μέσοι:

Μάριο Χόλεκ
Γιαν Ραζνόχ
Μίλαν Πετρζέλα
Γιαν Πόλακ
Τόμας Ροσίτσκι
Ντάνιελ Πουντίλ
Γιάροσλαβ Πλασίλ
Βάκλαβ Πιλάρ
Τομάς Χούμπτσμαν
Ντανιέλ Κολάρ
Πετρ Γίρατσεκ
Καμίλ Βάτσεκ
Γιαν Μοράβεκ

Επιθετικοί:

Λουκάς Μαγκέρα
Γίρι Στάινερ
Ρομάν Μπεντνάρ
Μάρτιν Φένιν
Τόμας Νέσιντ
Τομάς Πέκχαρτ
Γιαν Ρέζεκ
Άνταμ Χλούσεκ
Μίλαν Μπάρος
Βάκλαβ Κάντλετς
Νταβίντ Λαφάτα

Προπονητής: Μιχάλ Μπίλεκ

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου