Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: «Αγωνιζόμαστε όχι για την έκτη δόση, αλλά για το σύνολο του νέου προγράμματος»

«Αγωνιζόμαστε όχι για την έκτη δόση, αλλά για το σύνολο του νέου προγράμματος»Τώρα είναι η ώρα για τις μεγάλες αποφάσεις

«Τα μέτρα άμεσης κοινωνικής προστασίας είναι προτεραιότητά μας» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι...
«η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα μειωθεί λόγω της συμμετοχής τους στο PSI».

Επίσης ανέφερε ότι «όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της κυβέρνησης για να κάνουμε την διαπραγμάτευση για τη σωτηρία της χώρας.

Την ερχόμενη εβδομάδα διαβουλευόμαστε με εκπροσώπους ιδ. τομέα για τη συμμετοχή τους στη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 100 δισ. ευρώ. Αγωνιζόμαστε όχι απλά για την έκτη δόση, αλλά για το σύνολο του νέου προγράμματος».

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος έστειλε μηνύματα τόσο στον ελληνικό λαό, στους εταίρους μας αλλά και στην αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικά ο υπ. Οικονομικών τόνισε ότι «χρειάζεται συστράτευση του λαού και υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους μας . Τώρα είναι η ώρα για τις μεγάλες αποφάσεις. Τώρα, τον Δεκέμβριο του 2011».

Παράλληλα αναφερόμενος στις προτάσεις του γαλλο-γερμανικού άξονα ανέφερε ότι «αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, θα ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά απαιτούμε θεσμική ισοτιμία στην ΕΕ. Αν μοιραστούμε σε χώρες πλεονασματικές και ελλειμματικές τότε θα κινδυνεύει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος «έριξε» τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία αναφέροντας ότι «καλώ όποιον έχει υπεύθυνη πρόταση για τη διαχείριση εσόδων και δαπανών να έρθει να την καταθέσει». Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «άκουσα να λέει ο κ. Σαμαράς πως είναι αθώος του αίματος των μέτρων. Δεν είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου