Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η κακοκαιρία χτυπά τη χώρα - Χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα - Οι περιοχές που θα πληγούν

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα έως και την παραμονή των Χριστουγέννων! 

Στην Αττική ήδη βρέχει καταρρακτωδώς και προβλέπονται μέχρι και χιόνια στην Πάρνηθα.

Η σφοδρή κακοκαιρία έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της σε πολλές περιοχές της χώρας με καταιγίδες και χιονοπτώσεις, ενώ ο υδράργυρος έχει ήδη πέσει.

Από τη νύχτα αναμένεται κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά:...


• τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες,
• τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και της Κεντρικής χώρας
• τους ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο που είτε σα Νοτιάδες την Πέμπτη 22/12/2011 είτε σαν Βοριάδες την Παρασκευή 23/12/2011, θα φθάνουν τα 8 με 9 Μποφόρ.
• τις χαμηλές θερμοκρασίες από την Παρασκευή 23/12/2011 σε όλη τη χώρα οι οποίες και θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας
• τον παγετό στα ηπειρωτικά

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ:

Ξάνθη, Σέρρες, Άρτα, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνία, Λακωνία, Φωκίδα, Κυκλάδες, Εύβοια και Αττική

ΧΙΟΝΙΑ:

Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Ευρυτανία και στα ορεινά της Αττικής και της Εύβοιας.


Ήδη και στην Αττική η κακοκαιρία άρχισε με καταρρακτώδη βροχή κυρίως στα βόρεια προάστια, ενώ στο νομό Ηλείας οι καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι δεν άφησαν τίποτα στο πέρασμά τους.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε όλο το νομό Ευρυτανίας όπου χιονίζει από νωρίς το πρωί, ενω από τη νύχτα αναμένεται και επιδείνωση των φαινομένων.

Σήμερα Πέμπτη 22/12/2011, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και της Κεντρικής χώρας.
Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή 23/12/2011, με εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη Βόρεια Χώρα.

Το Σάββατο 24/12/2011, αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου