Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ανανέωση κατά το ήμισυ του διοικητικού συμβουλίου της ΟΧΣΑ


Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου METROPOLITAN, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, στα θέματα της οποίας περιλαμβάνονταν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Το σημαντικό είναι ότι η σύνθεση του ΔΣ, ανανεώθηκε κατά το...
ήμισυ με νεαρής ηλικίας άτομα, ενώ παράλληλα παρέμειναν έμπειρα και ικανά στελέχη για να προχωρήσει η Ομοσπονδία το έργο της.

Πρόεδρος της ΓΣ εξελέγη ο γνωστός Χιώτης συγγραφέας, Καρδαμυλίτης, Στέλιος Καράβολος, ενώ γραμματέας η Έυη Σώρρα από το σύλλογο Αγρελωπού-Καμπιών.

Ο κ. Καράβολος αφού ευχαρίστησε τα μέλη για την τιμή που του έγινε από τους εκπροσώπους των Συλλόγων, έδωσε το λόγο στον πρόεδρο της απερχόμενης διοίκησης, Αργύρη Κοκκινάκη, για να κάνει το διοικητικό απολογισμό του έτους 2011.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοκκινάκης επεσήμανε ότι η συνέλευση της Τετάρτης ήταν ιδιαίτερα σημαντική, γιατί συνδέεται με το μέλλον της ΟΧΣΑ, αλλά και των περισσοτέρων συλλόγων μελών της.

Η αγωνία και η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία που καθημερινά πλήττει τις περισσότερες οικογένειες, έχει αλλάξει τις προτεραιότητες όλων.

Υπογράμμισε τη δυσχέρεια έκδοσης της εφημερίδας "Η ΧΙΟΣ ΜΑΣ", η οποία ως γνωστόν αποστέλλονταν σε 5.000 οικογένειες δωρεάν μετά την απόφαση που περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο για αλλαγή του τιμολογίου των ταχυδρομικών εξόδων. Ενώ λοιπόν, απαιτούνταν γύρω στα 1.200 ευρώ, συνολικά, για την έκδοση και αποστολή κάθε φύλλου, τώρα το ποσό αυτό εκτοξεύτηκε στις 4.500-5.000 ευρώ.

Τέλος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο έτος που λήγει και που ήταν περισσότερες από δέκα.

Το πλήρες κείμενο του απολογισμού που έκανε ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ, δημοσιεύεται σ' άλλη ανάρτηση.
Ο οικονομικός απολογισμός που έκανε ο απερχόμενος ταμίας της Ομοσπονδίας Ευάγγελος Μέλης, συνοπτικά έχει ως εξής:

Υπόλοιπο ταμείου από την προηγούμενη οικονομική χρήση 11.240,03 ευρώ. Έσοδα 5.280 ευρώ.
Έξοδα 4.476,07 ευρώ.. Νέο υπόλοιπο του ταμείου 12. 043.96 ευρώ.

Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της περιόδου 9-12-2010 έως 13-12-2011, εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Στη νέα διοίκηση από τα παλαιά μέλη περιλαμβάνονται οι, Αργύρης Κοκκινάκης, (Βολισσός) Κώστας Λυμπουσάκης (Μεστά), Δέσποινα Παγιαζίτη (Βροντάδος), Ευάγγελος Μέλης (Δαφνώνας), Μαίρη Σκευοφύλακα (Χαλκειός), Δημήτρης Αποστολής (Πιτυός) και τα νέα είναι, Στέλλα Αθανασούλα (Όμηρος), Ιωάννης Αλευράς (Καλλιμασιά), Μαρκέλλα Κασσουδάκη (Αγρελωπός-Καμπιά), Κέλλυ Λουφάκη (Ολύμποι) Τίνα Φωτεινού (Βίκυ).

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας διοίκησης θα γίνει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, οπότε και θα καταρτισθεί σε σώμα.

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση μετά από διεξοδική συζήτηση για το θέμα της έκδοσης της εφημερίδας «Η ΧΙΟΣ ΜΑΣ» αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τη διακοπή της έντυπης έκδοσής της, και τη συνέχισή της σε ηλεκτρονική μορφή αναρτημένη σε ιστιότοπο στο διαδίκτυο. 

Στη συνέλευση παρέστησαν εκπρόσωποι από, 19 Συλλόγους, εκ των 21 ταμειακών ενημερωμένους. Συγκεκριμένα:

Βίκυ, Βολισσός, Βροντάδος, Δαφνώνας, Θυμιανά, Καμπιά-Αγρελωπός, Κάμπος, Καλλιμασιά, Κουρούνια-Εγρηγόρος, Μεστά, Νεοχώρι, Νένητα, Ολύμποι, Όμηρος, Πατρικά, Πιτυός, Πυργί, Χιακή Ένωση Ελευσίνας και Χαλκειός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου