Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τα αρχοντικά του Κάμπου της Χίου σε ημερίδα στο υπουργείο Πολιτισμού το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Πύργος Σκυλίτση- Καλουτά
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στην Ετήσια Ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, υπάρχει ενότητα την οποία θα παρουσιάσει ο Συντηρητής Αρχαιοτήτων Βασίλης Αγιαννίδης
με θέμα «Καταγραφές και αποτυπώσεις σε τρία αρχοντικά στον Κάμπο της Χίου».
Ο Βασίλης Αγιαννίδης...

Αρχοντικό Ζερβούδη
κατάγεται από τα Καρδάμυλα και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου και εργάζεται σαν συντηρητής αρχαιοτήτων στην 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Κατά την ομιλία του η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 π.μ.-10.45 π.μ. (είναι ο τέταρτος ομιλητής στην πρώτη ενότητα της ημερίδας), θα παρουσιαστούν οι αποτυπώσεις της αρχιτεκτονικής διακόσμησης τριών από τα ωραιότερα σπίτια του Κάμπου. 

Επαυλη Μηλιάδη
Οι θεατές θα παρακολουθήσουν μέσα από δεκάδες φωτογραφίες και σχέδια να ξαναζωντανεύει η ιστορία της παλιάς Χίου, των μεγάλων οικογενειών, των αρχοντικών και ενός τρόπου ζωής μιας άλλης εποχής.

Θα δουν τα δωμάτια με τα ζωγραφιστά δάπεδα του αρχοντικού Ζερβούδη, τις «χρυσές» οροφογραφίες της έπαυλης Μηλιάδη και το μεγαλείο του πύργου Σκυλίτση-Καλουτά πριν την καταστροφή τους από το χρόνο, τη λεηλασία, τις σύγχρονες επεμβάσεις και την αδιαφορία μιας κοινωνίας που περιφρονεί την πολιτιστική κληρονομιά της.

Η ετήσια ημερίδα 2011 της Πανελλήνιας Ενωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20-22, στα Εξάρχεια), το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 9.30 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 3 το μεσημέρι. 

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου