Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο χορός ήταν κίτρινος (Άρης - Παναθηναϊκός 3-1)



Μέχρι σήμερα στα παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός επέβαλε τον ρυθμό του και ανάγκαζε τους αντιπάλους να… χορεύουν σε αυτόν.

Στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν ο Άρης που χόρεψε τους «πράσινους» και τους υποχρέωσε στην πρώτη τους φετινή ήττα με σκορ 3-1.

Τσέζαρεκ, Ντίκο και Νέτο οι σκόρερ για τους «κίτρινους», είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπουμσόνγκ για το «τριφύλλι».

Για την ομάδα του Πρόμπιερζ, αυτό ήταν το...
πρώτο εντός έδρας «τρίποντο» και δεύτερο συνολικά στην Σούπερ Λίγκα.

Αντίθετα, αυτή ήταν και η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα.



Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αυτό του έκανε καλό. Απέκτησε την αυτοπεποίθηση που του έλειπε στα προηγούμενα ματς και πίεσε τον Παναθηναϊκό από το πρώτο δευτερόλεπτο, κοιτάζοντας τον στα μάτια. Κατάφερε να του πάρει το κέντρο και την κυκλοφορία της μπάλας που ήταν και το όπλο των «πράσινων» στα προηγούμενα ματς και στο 11’, ο Τσέζαρεκ με εκπληκτικό τελείωμα έκανε το 1-0 για τους «κίτρινους».

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, πίεσε και αυτό απέδωσε, αφού ισοφάρισε στο 38’ με κεφαλιά του Μπουμσόνγκ έπειτα από φάουλ του Λέτο. Το «τριφύλλι» συνέχισε να πιέζει και πήρε τον έλεγχο του αγώνα δείχνοντας πως το παιχνίδι του… ανήκει. Το λάθος του Σαριέγκι στο 45’ όμως, ήταν καταδικαστικό για την ομάδα του. Ο Βάσκος απέτυχε να διώξει την μπάλα, δίνοντας την ουσιαστικά στον Ντίκο, ο οποίος στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου έκανε το 2-1. Ένα προβάδισμα που αποδείχθηκε πολύ σημαντικό, αφού έδωσε ψυχολογία στους «κίτρινους» και «πάγωσε» τους «πράσινους».

Ο Άρης ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Νέτο με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ 48’ άφησε «άγαλμα» τον Καπίνο, γράφοντας το 3-1. Και η συνέχεια, όσο πέρναγε ο χρόνος γίνονταν όλο και πιο εύκολη για τους «κίτρινους». Αφού ο Παναθηναϊκός πίεζε μεν, αλλά υπήρχε άγχος στην τελική προσπάθεια. Η ψυχρολουσία των δύο γκολ στο τέλος του πρώτου και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έπεσε «βαριά» στην ψυχολογία των παικτών του «τριφυλλιού».

Με αποτέλεσμα, τα τελευταία λεπτά οι «κίτρινοι» να χάσουν κι άλλες ευκαιρίες στην αντεπίθεση να δώσουν θριαμβευτικό χαρακτήρα στη νίκη. Η λήξη του αγώνα με νικητή των Άρη με 3-1 ήταν η πρώτη των «κίτρινων» εντός έδρας, αλλά και η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.


Άρης: Βελλίδης, Μισέλ, Παπαστεριανός(80’ Καπετάνος), Σανκαρέ, Ντίκο, Τόχα, Φατί, Ούμπιντες, Γιαννιώτας(45’ Νέτο), Γιάκομπ(61’ Καστίγο), Τσέζαρεκ.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα(71’ Πετρόπουλος), Κουίνσι(85’ Μαυρίας), Λέτο, Κλέιτον(60’ Ρούντολφ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου