Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Καυτερή πιπεριά λίμπιντο: Πόσο επηρεάζει τις ερωτικές επιδόσεις η κατανάλωσή της

Καυτερή πιπεριά λίμπιντο: Οι κόκκινες καυτερές πιπεριές (τσίλι), αγαπημένο συμπλήρωμα του μεξικάνικου φαγητού και όχι μόνο, φαίνεται ότι μπορεί να επηρεάζουν την λίμπιντο των ανδρών. 

Στο πλαίσιο έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Grenoble οι συμμετέχοντες (114 άνδρες 18-44 ετών) κλήθηκαν να καταναλώσουν ένα πιάτο πουρέ πατάτας με ένα μπουκάλι τσίλι σάλτσα. 

Στην συνέχεια μετρήθηκε η ποσότητα σάλτσας που πρόσθεσαν...

στο φαγητό τους καθώς και τα επίπεδα της τεστοστερόνης των ανδρών. Είναι ενδιαφέρον ότι οι άνδρες που είχαν καταναλώσει την περισσότερη καυτερή σος είχαν και τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, την κυριότερης ανδρικής ορμόνης που εμπλέκεται και στην λίμπιντο.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι απολύτως σίγουροι εάν η τεστοστερόνη οδηγεί σε κατανάλωση πικάντικης τροφής ή αντιστρόφως. «Είναι επίσης πιθανό ότι η τακτική κατανάλωση πικάντικων τροφών συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης» σύμφωνα με τους επιστήμονες αν και προσθέτουν ότι μέχρι στιγμής ένας τέτοιος συσχετισμός έχει φανεί μόνο σε έρευνες με τρωκτικά. Πάντως οι πιπεριές τσίλι συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ως εκ τούτου και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα. Επίσης η έξαψη και η εφίδρωση που προκαλεί η κατανάλωσή τους μοιάζει με τις σωματικές αντιδράσεις που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Πρόκειται για μερικές από τις ερμηνείες που προσπαθούν να εξηγήσουν τον αφροδισιακό τους ρόλο μια και όπως φαίνεται τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία είναι προς το παρόν φτωχά.

Πιπεριές Φλωρίνης με πικάντικη σαλάτα

Με 2-3 απλά υλικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο και δυσκολία και με λίγο φαντασία Πώς μπορούμε να φτιάξουμε μία πολύ ωραία σαλάτα συνοδευτική για όλα μας τα φαγητά #κόκκινο

περισσότερα

45 λεπτά

Υλικά

3.4 ατομα

5 πιπεριές Φλωρίνης

1 μπολάκι σαλάτα λάχανο (πικάντικη)

Λάδι ξύδι λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και μία ελιά για το στόλισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις σκουπίζουμε καλά να μην έχουν νερά και τις τρυπάμε με το πιρούνι.

Τις βάζουμε μέσα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Όταν είναι έτοιμες και δούμε ότι έχει φουσκώσει η φλούδα τις βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα για ένα τέταρτο περίπου τις κλείνουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν έτσι ώστε όταν τις βγάλουμε να είναι έτοιμες να ξεφλουδιστούν.

Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις βάζουμε γύρω-γύρω και δημιουργούμε ένα αστέρι σε ακτίνες και ανάμεσα στις πιπεριές βάζουμε την σαλάτα λάχανο στο κέντρο δημιουργούμε με λωρίδες πιπεριάς ένα τριαντάφυλλο όπως βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία και πάνω τοποθετούμε μία ελιά ψιλοκόβουμε λίγο σκόρδο λίγο μαϊντανό βάζουμε λαδάκι και αρκετό ξυδάκι αλατάκι και σερβίρουμε καλή σας απόλαυση καλές γιορτές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου