Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

θα γίνει τελικά η έπαρση της Μεγάλης Ελληνικής σημαίας στο λιμενοβραχίονα της Χίου

Πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρματζη

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν προγραμματισμένο να γίνει η έπαρση της Μεγάλης Ελληνικής Σημαίας στον λιμενοβραχίονα της Χίου, ο Χιώτης αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μέσα από το κοινωνικό δίκτυο Facebook, ανακοίνωσε ότι θα γίνει κανονικά η έπαρση της μεγάλης σημαίας στο κεντρικό λιμάνι του νησιού μας.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης


Συγκεκριμένα, ο Σταμάτης Κάρματζης, αναφέρει χαρακτηριστικά:


"Στο φετινό γραπτό πρόγραμμα του εορτασμού της 25-Μαρτίου απουσιάζει η έπαρση και η υποστολή της Μεγάλης Σημαίας στον λιμενοβραχίονα!

Τα μηνύματα πολλά,γιατί;;;;;;;;;;;;

Είχαμε πει να γίνεται την 11 Νοεμβρίου στην απελευθέρωση του νησιού μας!!

Η αλήθεια είναι ότι πέρσι ανέβηκε με πρωτοβουλία μου και την 25-Μαρτίου!

Επειδή δεν μπορώ, αλλά και δεν γίνεται να προσπεράσω αυτά τα γιατί, σας γνωρίζω ότι η έπαρση της Μεγάλης Σημαίας μας θα γίνει κανονικά το Σάββατο 24 Μαρτιου στις 12 η ώρα και η υποστολή την Κυριακή στις 25 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα.

Να είμαστε όλοι εκεί !!!!!!!!!!!!!!

Δηλώνω δε και υπόσχομαι ότι επί των ημερών μου αυτό θα γίνεται και στις τρεις επετείους, 28 Οκτωβρίου, 11Νοεμβρίου και 25 Μαρτίου!!!!!!!!!!!!

Χρόνια πολλά Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, χρόνια πολλά και ελεύθερα με κάθε τίμημα Ελληνίδες και Έλληνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"


Τεράστια απήχηση στον κόσμο
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ενέργεια του αντιπεριφερειάρχη, είχε τεράστια απήχηση στον κόσμο, λόγω και της φόρτισης που υπάρχει με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πολλοί που διάβασαν τις θέσεις του στο Facebook, βέβαια αφού πρώτα δίνουν τα συγχαρητήριά τους, ζητάνε να γίνει μια μόνιμη κατασκευή ιστού στο λιμάνι και πάνω εκεί να γίνεται η έπαρση της σημαίας γίγας.

Ιστός δωρεά Χιώτη εφοπλιστή;
Να τονίσουμε ότι από το Νοέμβριο, έγινε συζήτηση στο Λιμενικό Ταμείο για την εγκατάσταση ιστού στο λιμάνι, προκειμένου να μην χρησιμοποιείται ο γερανός για την έπαρση της σημαίας.

Όπως συζητήθηκε ο ιστός που πρέπει να εγκατασταθεί πρέπει να έχει συνολικό ύψος 25 μέτρων, και μάλιστα το κόστος έχει αναλάβει να καλύψει Χιώτης εφοπλιστής, όμως για να ολοκληρωθεί η τοποθέτησή του, χρειάζονται πολλές διαδικασίες.

Η σημαία έχει επιφάνεια 150 τ.μ.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι :

-Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές Σημαίες συνολικής επιφάνειας 150 τ.μ .

-Η τεραστίων διαστάσεων σημαία ήταν δώρο της Μητρόπολης Χίου στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

-Για πρώτη φορά έγινε έπαρση της σημαίας κατά τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Χίου από τον Οθωμανικό ζυγό (Ελευθέρια 2015) στις 11 Νοεμβρίου.

-Η σημαία ξεδιπλώθηκε με τη χρήση ειδικού γερανού και τη βοήθεια στελεχών της 96 ΑΔΤΕ Χίου.

Δείτε βίντεο από την πρώτη έπαρση της Ελληνικής σημαίας το οποίο κινηματογράφησε με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενης κάμερας σε ελικοφόρο αεροσκάφος (drones) ο Κωνσταντίνος Αναγνώστου... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου