Υλικά για 2-4 άτομα
- 200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
 - 150 γραμμάρια βούτυρο
 - 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
 - 3 αυγά, χτυπημένα
 - 1 κουταλάκι του γλυκού... βανίλια
 - 1 φλιτζάνι αλεύρι
 - 6 -8 πορτοκάλια καθαρισμένα από την σάρκα τους
 
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνετε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.
 - Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
 - Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.
 - Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι.
 - Κόβετε τα καπάκια από τα πορτοκάλια και με ένα λεπτό μαχαιράκι και αφαιρείτε την σάρκα των πορτοκαλιών.
 - Μ ένα κουταλάκι γεμίζετε τα πορτοκάλια μέχρι τη μέση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
 - Τα αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν και πασπαλίζετε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου