Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Χίος 25η Μαρτίου 2012 – Ημέρα παρέλασης του αγωνιζόμενου λαού

Ανακοίνωση για τα σημερινά γεγονότα στην παρέλαση στην πόλη της Χίου, έβγαλε πριν από λίγο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της Χίου...

Διαβάστε το περιεχόμενό της.

Σπάζοντας την καταστολή και τον τεράστιο για τα δεδομένα της Χίου...
αστυνομικό κλοιό του μαύρου μετώπου της δοτής και έκπτωτης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-τραπεζιτών, ο λαός του νησιού παρέλασε και διαδήλωσε ενάντια στην αντεργατική και ανθρωποκτόνα πολιτική κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Οι τρομοκρατημένοι και ανεπιθύμητοι από το λαό της Χίου βουλευτές, Μουσουρούλης και Τσουρή που ψηφίσαν τα μνημόνια καταδίκης του λαού μας, δεν τολμήσαν να εμφανιστούν καν στην εξέδρα των επισήμων και μπροστά στα μάτια του κόσμου.

Η σημερινή 25η Μαρτίου επικαιροποιώντας το μήνυμα και τα συμπεράσματα από τον κοινωνικό χαρακτήρα της επανάστασης του 1821, απέδειξε και πάλι πως το μέλλον ανήκει σε εκείνους που αγωνίζονται, αντιστέκονται, ανατρέπουν τους καταπιεστές τους και όχι στους προσκυνημένους και προθύμους της εκάστοτε εκμεταλλευτικής εξουσίας. Όσο κι αν προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν, να λάβουν μέτρα ασφαλείας στήνοντας δυνάμεις καταστολής κάθε λίγα μέτρα, κλείνοντας συγκεκριμένους δρόμους, στήνοντας χαμηλά κιγκλιδώματα και κάνοντας ακόμα και προληπτικές προσαγωγές -ακόμα και εδώ στη Χίο- για εκφοβισμό (αναγκασμένοι βεβαίως να αφήσουν τους αθώους διαδηλωτές ελεύθερους αργότερα), δεν κατάφεραν να καταστείλουν, να τρομοκρατήσουν ή να μειώσουν την οργή, τη δυναμικότητα και τη μαχητικότητα του λαού. Αντίθετα το μόνο που καταφέραν ήταν να αποδείξουν πως τρέμουν μπροστά στον αγωνιζόμενο λαό. Κι αυτό το σάπιο σύστημα που καταρρέει, το τέρας που πλέον πνέει τα λοίσθια, απεγνωσμένα προσπαθεί να κρατηθεί για λίγο ακόμα με όποιον τρόπο μπορεί πριν το μεγάλο τέλος που το περιμένει.

Η σημερινή διαμαρτυρία των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, των σπουδαστών στις απειλούμενες προς κλείσιμο σχολές του εμπορικού ναυτικού, καθώς και η μετατροπή της παρέλασης σε παρέλαση του λαού από σωματεία εργαζομένων, συλλόγους εμπόρων, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητές και τον αγωνιζόμενο λαό ήταν μόνο η αρχή. Τα χειροκροτήματα στη διαδήλωση από τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν από το πλάι, καθώς και η αυθόρμητη κίνηση κάποιων από αυτούς να φύγουν από τα σκοινιά και τις θέσεις τους και να ενωθούν με τους διαδηλωτές, δείχνει πως ο δρόμος του αγώνα είναι εκείνος που μπορεί να εμπνεύσει και ο μόνος ικανός να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές της εκμετάλλευσης, της φτώχιας και της εξαθλίωσης που εφαρμόζουν οι δυνάμεις και τα κόμματα της εξουσίας του κεφαλαίου.

Η σημερινή παρέλαση ήταν μόνο η αρχή των νικηφόρων αγώνων που έρχονται

Εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου