Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Αρκετά συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα Τετάρτη 8/2 στη Χίο

Nεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο, καθώς και την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017. Καταιγίδες αναμένονται έως και το ξημέρωμα, κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά πιθανώς και στη Θράκη και την Κρήτη. Τα φαινόμενα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, και πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 0 έως 13, στην κεντρική και νότια από 2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14, στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 14.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από ίδιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα Τετάρτη 8/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
10 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου πιθανόν τις πρωινές ώρες να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 9-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Παρασκευή 10-2-2017
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.




Σάββατο 11-2-2017
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Κυριακή 12-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Δευτέρα 13-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές στα ανατολικά ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου