Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε κατά λάθος στρατώνα Τούρκων - 3 νεκροί και 11 τραυματίες

Ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε κατά λάθος στρατώνα Τούρκων - 3 νεκροί και 11 τραυματίες- Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
- Το ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε κατά λάθος στρατώνα Τούρκων στη βόρεια Συρία
- Οι επικεφαλής στρατού Ρωσίας και Τουρκίας έχουν συμφωνήσει να εντείνουν τη συνεργασία τους κατά του Ισλαμικού Κράτους


Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο χτύπησε κατά λάθος κτίριο κατοικιών Τούρκων στρατιωτών στο Al-Bab.

Η αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, έγινε...
γύρω στις 8:40 με 3 στρατιώτες να πεθαίνουν ακαριαία και 11 να τραυματίζονται από τον βομβαρδισμό. Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο ελλιπής συντονισμός μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας ευθύνεται για τον θάνατο από λάθος των τριών Τούρκων στρατιωτών.

Με τον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar μίλησε και ο επικεφαλής του στρατού της Ρωσίας Valery Gerasimov εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για το τραγικό συμβάν. Τα πολεμικά αεροσκάφη είχαν στόχο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή al-Bab όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Gerasimov.

Οι Gerasimov και Akar συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ρωσικών και τουρκικών δυνάμεων στο έδαφος όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας αναφέρει ότι η Μόσχα και η Άγκυρα θα πραγματοποιήσουν κοινή έρευνα σχετικά με την αεροπορική επίθεση.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι 5 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στις συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην περιοχή σε διάστημα δύο ημερών. Δεν είναι σαφές εάν στον συγκεκριμένο απολογισμό περιλαμβάνονται οι νεκροί στρατιωτικοί στη ρωσική επιδρομή.

Οι 5 στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή Αλ Μπαμπ, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και πολλές εβδομάδες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Συνολικά 66 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει την ζωή τους, σύμφωνα με το Doğan, από την έναρξη των επιχειρήσεων της Άγκυρας στη βόρεια Συρία την 24η Αυγούστου με στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική πολεμική αεροπορία τον Νοέμβριο του 2015 είχε καταρρίψει ένα ρωσικό Su-24 βομβαρδιστικό αεροπλάνο που έπαιρνε μέρος σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση της Μόσχας στη Συρία. Η Ρωσία σε αντίποινα είχε επιβάλλει κύμα οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, με τις χώρες να απαιτούν πάνω από ένα χρόνο να επιδιορθώσουν τις σχέσεις τους.

Πηγή: Dailysabah, RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου