Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αρκετά συννεφιασμένος ο καιρός στη Χίο σήμερα Τρίτη 14/2 με χαμηλή θερμοκρασία

Στις περισσότερες περιοχές τη χώρας θα επικρατήσει συννεφιά και κρύο σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία μέχρι τις πρωινές ώρες αλλά πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Εύβοια θα εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά με σταδιακή βελτίωση του καιρού. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα χιονίσει στα ορεινά. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 7 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 12, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 1 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 7 βαθμούς, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 1 έως 6, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 9 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με σταδιακή σημαντική εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε μέτριους.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα το πρωί, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
4 έως 7 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 15/2, περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αίθριο καιρό, άνοδο της θερμοκρασίας στους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με τοπική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 6 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενούς βροχής ή χιονόνερου μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα Σαρωνικό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση . Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για εκδήλωση χιονόνερου στα πεδινά και ασθενούς χιονόπτωσης στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος και στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Γρήγορη εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 και στα βόρεια έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις τα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και γρήγορα αίθριος.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 15-2-2017
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Πέμπτη 16-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές
και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Παρασκευή 17-2-2017
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Σάββατο 18-2-2017 και Κυριακή 19-2-2017
Καιρός: αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη με παροδικές βροχές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί 3 με 4, στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Την Κυριακή νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου