Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Με αρκετές νεφώσεις σήμερα Παρασκευή 10/2 ο καιρός στη Χίο

Νεφώσεις με παροδικές βροχοπτώσεις σε όλη την χώρα αναμένονται την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρότερες στο Ιόνιο και τις παράκτιές του περιοχές, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, και στην Εύβοια. Καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο, καθώς και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 3 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 4 έως 14 βαθμούς, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 16.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Στο κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Παρασκευή 10/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
8 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με διαλείπουσες βροχοπτώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο την Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανόν να είναι τη νύχτα ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά (πάνω από τα 400 μέτρα) Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες και αργότερα στην Πελοπόννησο που τη νύχτα θα ενταθούν. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινα καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς (πάνω από 500 μέτρα). Σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ στην Πελοπόννησο στα νότια κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 11-2-2017
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Κυριακή 12-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Δευτέρα 13-2-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές στα ανατολικά ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου