Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Ποιο ήταν το σχέδιο για την απόδραση Μαζιώτη

Ποιο ήταν το σχέδιο για την απόδραση Μαζιώτη- Εντοπίστηκαν κομμένα κάγκελα σε χώρο που είχε πρόσβαση 
- Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα

Όπως ανακοινώθηκε σε  έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε χώρο της...
Στ πτέρυγας στο Κορυδαλλό  «βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κάγκελα αυτά εντοπίστηκαν σε κοινόχρηστο χώρο που έχει πρόσβαση ο Μαζιώτης, δίπλα σε νεκρό προαύλιο το οποίο δεν καλύπτεται από συρματοπλέγματα και φρουρείται από οπλισμένους άνδρες. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψε πως είχαν προσπαθήσει να τοποθετήσουν τα κάγκελα στη θέση τους και να τα κολλήσουν με τσίχλα ή πλαστελίνη !

Εκτιμάται , σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο σχεδιασμός αφορούσε στην ρίψη όπλων που είχε μέσα στο  ελικόπτερο η Πόλα Ρούπα  ενώ στη  συνέχεια, θα επιχειρείτο ομηρεία σωφρονιστικών υπαλλήλων ώστε να καταφέρουν να φύγουν οι κρατούμενοι από τη φυλακή.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται πρόθεση της Πόλας Ρούπα να ήταν να ρίξει σκάλα από το ελικόπτερο ώστε ο Ν. Μαζιώτης να  επιχειρίσει μια θεαματική απόδραση.

Ήδη διατάχθηκε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ενδεχόμενες  πειθαρχικές ευθύνες σε τυχόν εμπλεκόμενους.

«Επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του Υπουργείου βρίσκονται ήδη στο σημείο και εξετάζουν επί τόπου τα δεδομένα», όπως αναφέρει το υπουργείο υπογραμμίζοντας πως  «παράλληλα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει, επιπλέον, πως δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσα  βλέπουν το φως της δημοσιότητας σημειώνονται τα εξής:

- Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων.

- Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε, τα τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο προαύλιο.

- Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια.

- Η παραμονή στο Κ.Κ. Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του Υπουργείου αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

Σταθερή θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει ότι στη φυλακή πρέπει να υπάρχει ισόρροπα αφενός υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αφετέρου σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου