Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 5/2


Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πάνω από το Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και ημιορεινά της Μακεδονίας, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016. Τα φαινόμενα στα δυτικά και τη Δυτική Μακεδονία γρήγορα θα σταματήσουν ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται έως τις βραδινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 13 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με εξασθένηση από το βράδυ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχερός θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Παρασκευή 5/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, πιθανή καταιγίδα τις πρώτες πρωινές ώρες και χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε στην Αττική. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και μετά θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά του νομού, λίγα χιόνια στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοιχτά θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Χιόνια θα πέσουν:
Α) στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης από τα 500μ.
Β) στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας από τα 700μ.
Γ) από το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Βορειάδες θα επικρατήσουν σταδιακά που θα φτάνουν τα 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίας στα κεντρικά και βόρεια.


Αναλυτική πρόγνωση
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Χιόνια στα ορεινά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σταδιακή πτώση από το απόγευμα.


Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (500 μ.). Βαθμιαία εξασθένιση των φαινόμενων από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας (700 μ.). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου