Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από σήμερα



Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία, με σταδιακή επέκταση των φαινομένων έως τα μεσάνυχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και το Δυτικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 7 βαθμούς, από 2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 16 στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 7 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά σχεδόν θυελλώδεις.


Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία στους...
14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 9/12, προβλέπεται καταιγίδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Λέσβος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Μυτιλήνη σήμερα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με τοπική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 9/12, προβλέπονται βροχή και τοπικές καταιγίδες, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους ως 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Ρόδος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Ρόδο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 9/12, προβλέπεται βροχή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

 Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αρκετές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Μύκονος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Μύκονο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 9/12, προβλέπεται καταιγίδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Κρήτη
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για το Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 9/12, προβλέπεται βροχή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με ασθενή βροχόπτωση, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς έως μέτριοι νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, με ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις από το μεσημέρι και μετά.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές από τις βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς αλλά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία και από τα βόρεια σε νοτιοανατολικούς 5 με 7 και στα βόρεια 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες τα φαινόμενα τη νύχτα στη δυτική και νότια Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα και από τα δυτικά σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 και το βράδυ στα δυτικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τη νύχτα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείζον 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: τοπικές νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι τοπικά έντονα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Τη νύχτα από τα βορειοδυτικά θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα.
Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα όμως από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 7, το βράδυ στα ανατολικά στα 8 και πιθανόν στο κεντρικό Αιγαίο στα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου