Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εντός της ημέρας στον Κορυδαλλό ο Λ. Λαυρεντιάδης

Εντός της ημέρας στον Κορυδαλλό ο Λ. ΛαυρεντιάδηςΠαραμένει μέχρι στιγμής στον Ευαγγελισμό

Πιθανότατα εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος παραμένει στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ο επιχειρηματίας έχει κριθεί προφυλακιστέος και εκκρεμεί η μεταφορά του στον Κορυδαλλό, έπειτα από την απολογία που...
έδωσε στην 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει και στους οικονομικούς εισαγγελείς να αποδεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί του με 160 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιστρέψει χρήματα στην Proton Bank.

Ο κ. Λαυρεντιάδης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και για το λόγο αυτό επέλεξε να μη λάβει προθεσμία και να απολογηθεί στο νοσοκομείο χωρίς καν να έχει ενημερωθεί για το πλήρες περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Φέρεται μάλιστα σε πολλές ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού να την παρέπεμπε σε υπομνήματα που είχε δώσει με την ιδιότητα του υπόπτου στον Εισαγγελέα Ι. Δραγάτση που ερεύνησε την υπόθεση.

Φέρεται επίσης να επικαλέστηκε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι για το λόγο αυτό δεν είναι ύποπτος φυγής ενώ τόνισε ότι σε κάθε κλήση της Δικαιοσύνης ήταν πάντα παρών.

Για την υπόθεση των συνολικά 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα, επί προεδρίας στο ΔΣ του Λαυρεντιάδη έχουν απαγγελθεί κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για:

- εγκληματική οργάνωση,

- απάτη σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια,

- υπεξαίρεση με επιβαρυντικές περιστάσεις για το σύνολο των επισφαλών δανείων,

- ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και

- απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών στη βίλα του Λ. Λαυρεντιάδη, στη Βουλιαγμένη, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό πόσο των 600.000 ευρώ, μικρός αριθμός κοσμημάτων και διάφορα άλλα αντικείμενα που πήρε μαζί της η αστυνομία μετά την έρευνα.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα της ιδιωτικής φρουράς Λαυρεντιάδη, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παροχή υπηρεσιών ασφάλειας χωρίς άδεια.

Μεταξύ των συλληφθέντων, αποδείχτηκε ότι τέσσερις ήταν προσωπικό σωμάτων ασφαλείας που δούλευαν παράνομα για τη φρούρηση του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, δύο ήταν άνδρες του Λιμενικού, της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, και οι άλλοι δύο ήταν αστυνομικοί: ένας υπαστυνόμος β’ και ένας αρχιφύλακας.

Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε δίωξη ενώ θα παραπεμφθούν στα συμβούλια των υπηρεσιών τους για παράβαση καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου