Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά


Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στο Αιγαίο και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012. 

Τα φαινόμενα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα είναι λίγα και τοπικού χαρακτήρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, για να επιδεινωθεί και πάλι τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 18 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις, στο Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Λέσβος
Καταιγίδα προβλέπεται για την Μυτιλήνη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Ρόδος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Ρόδο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Μύκονος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Μύκονο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Κρήτη
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Κρήτη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις απογευματινές και βραδινές ώρες και περιορισμένη ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές, πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και μετά το μεσημέρι μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες όπου στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες όπου στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στις θαλάσσιες παράκτιες περιοχές κυρίως της Μακεδονίας.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -3 (μείζον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα και θα ενισχυθού ξανά το βράδυ από τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου