Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

“Ο ΠΟΥ έκανε λάθος: Οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον κορονοϊό” – Σε δυο εβδομάδες ακόμα πιο άσχημα τα νούμερα”

246 κρούσματα… σπασίματος της καραντίνας σε όλη την Ελλάδα! Ανησυχία για τις εικόνες συνωστισμού και φόβοι για αύξηση κρουσμάτων.

Τι είπε ο Νίκος Σύψας για τα πώς θα γίνονται οι έλεγχοι των τουριστών στα αεροδρόμια. Ο φάκελος… σχολεία και οι έλεγχοι των Αρχών

Λανθασμένη χαρακτηρίζει την εκτίμηση του ΠΟΥ πως οι ασυμπτωματικοί φορείς δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σύψας τόνισε πως...
ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κάνει πολλά λάθη αναφορικά με τα στοιχεία για τον κορονοϊό με τελευταίο αυτό που εκτίμησε για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως οι προσυμπτωματικοί και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν κανονικά τον ιό.

“Ακόμη πιο άσχημα νούμερα σε δυο εβδομάδες”
Αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες καθώς και τις παραβιάσεις καραντίνας, ο κ. Σύψας ανέφερε πως αυτό δεν είναι μια καθόλου καλή εξέλιξη και εκτιμά πως θα φανεί στην καμπύλη και πως «σε δυο βδομάδες ακόμα πιο άσχημα νούμερα από τα σημερινά”.

Ακόμη χαρακτήρισε «απογοητευτικές» τις εικόνες συνωστισμού έξω από την υπηρεσία Ασύλου και τόνισε πως η πολιτεία πρέπει να πάρει τα μέτρα της και να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους αυτούς με κάποιον άλλο τρόπο.

Για την κατάσταση που πρόκειται να επικρατήσει στα νησιά και τα μπαρ ο κ. Σύψας επεσήμανε πως “ο μεγάλος κίνδυνος είναι η συμπεριφορά του πολίτη”, ενώ εκτίμησε πως ο κόσμος σταμάτησε να έχει εμπιστοσύνη στους  επιστήμονες και άρχισε να χαλαρώνει για τον κορονοϊό.

“Δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός”
Για τον τουρισμό και το άνοιγμα των συνόρων ο κ. Σύψας ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας πως «πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός. Αναλαμβάνουμε το ρίσκο για οικονομικούς λόγους.»Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ελπίζουμε να ληφθούν ευρωπαϊκές αποφάσεις αν όχι θα πάρουμε τις δικές μας».

Για τους ελέγχους που θα γίνονται στα αεροδρόμια τόνισε πως το επόμενο βήμα είναι να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους τουρίστες και στους τουριστικούς προορισμούς.

«Δεν θα μας καλύψουν απολύτως. Παίρνουμε ρίσκο. Παρακολουθείται η επιδημιολογία. Οι αποφάσεις για άνοιγμα συνόρων μπορούν να αναθεωρηθούν. Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα”.

“Το άνοιγμα των σχολείων δεν είχε επίδραση στον κορονοϊό”
Για τα σχολεία είπε ότι η εικόνα είναι πολύ καλή και πως το άνοιγμά τους δεν είχε καμία επίδραση στον κορονοϊό, ενώ για την Φθιώτιδα ανέφερε ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, ενώ τα αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών τα βλέπουμε τώρα στην Ξάνθη με το ξέσπασμα τοπικής επιδημίας. Η κατάσταση είναι μεν ελεγχόμενη, αλλά αν συμβεί και αλλού «θα έχουμε πρόβλημα. Δεν θα μπορούμε να το ελέγξουμε.»

246 «σπασίματα» καραντίνας στην Ελλάδα
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τα “σπασίματα” καραντίνας στη χώρα μας καθώς σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ από την αρχή της εφαρμογής του πρωτοκόλλου απομόνωσης 14 ημερών έχουν καταγραφεί 246 «σπασίματα» καραντίνας. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και ακολουθήθηκε η ποινική διαδικασία.

Αυτή τη στιγμή είναι σε καραντίνα 15181 άτομα μεταξύ των οποίων από πτήσεις, επιβεβαιωμένα κρούσματα, επαφές κρουσμάτων κλπ.

Οι τηλεφωνικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν από την αρχή εφαρμογής του μέτρου είναι 15.575 ενώ έγιναν και 737 επισκέψεις από την αστυνομία για να επιβεβαιωθεί πως τα άτομα αυτά βρίσκονται στο χώρο, στην περίπτωση που δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου