Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Η Τουρκία απειλεί την Ε.Ε.: Αν ανοίξουμε τα σύνορα, δεν θα αντέξετε ούτε έξι μήνες!

Η Τουρκία απειλεί την Ε.Ε.: Αν ανοίξουμε τα σύνορα, δεν θα αντέξετε ούτε έξι μήνες! Το μεταναστευτικό χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά η Τουρκία προκειμένου να απειλήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Άγκυρα κατηγορεί τους Ευρωπαίους για αθέτηση υποσχέσεων.

Οι κυρώσεις που αποφάσισε η Ε.Ε. με αφορμή τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο προκαλούν, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, την αντίδραση της Άγκυρας.

Για άλλη μια φορά η Τουρκία απειλεί...
την Ευρώπη με άνοιγμα των συνόρων της.

Η νέα απειλή διατυπώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Διαμαρτυρήθηκε για τη μη τήρηση της συμφωνίας που έκαναν Τουρκία και Ε.Ε. τον Μάρτιο του 2016 για το μεταναστευτικό και απείλησε ότι η χώρα του μπορεί πάντα να ανοίξει τα σύνορά της κι αν το κάνει, πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν πρόκειται να αντέξουν πολύ…

Μιλώντας την Κυριακή (21.07.2019) στη Σμύρνη, ο Σοϊλού ισχυρίστηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκατέλειψε την Τουρκία στο ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης. «Χτυπάνε με συγκατάβαση την πλάτη της Τουρκίας και της ασκούν κριτική από τις καρέκλες τους στο ευρωκοινοβούλιο, συμπεριφερόμενοι όπως οι αριστεροί προ τριών αιώνων.

Αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει το ζήτημα με αποφασιστικότητα, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει το κύμα (μετανάστευσης) για περισσότερους από έξι μήνες» τόνισε, την ώρα που οι Βρυξέλλες παρατηρούν αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και εκφράζουν φόβους επανάληψης της κρίσης του 2015.

Όπως είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, εκείνοι που θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε κέντρο παράτυπων μεταναστών θα πληρώσουν τελικά το τίμημα της αδιαφορίας τους. «Δεν είναι αρκετό να χτυπάνε συγκαταβατικά την Τουρκία στην πλάτη. Επικρίνουν την Τουρκία από τις θέσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο» είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου