Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Παράταση στην προθεσμία υποβολής έδωσε το υπουργείο Οικονομικών

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Παράταση στην προθεσμία υποβολής έδωσε το υπουργείο Οικονομικών

Παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Μολονότι είχε ξεκαθαριστεί πως δεν ήταν δυνατόν να μετατεθεί η προθεσμία της 29ης Ιουλίου, εν τέλει αποφασίστηκε μικρή παράταση ενός 24ώρου μετά την λήξη της οποίας θα ισχύσουν τα πρόστιμα. H παράταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να...
μην υπάρξει συμφόρηση στο Taxisnet, καθώς περίπου 150.000 δηλώσεις δεν έχουν ακόμη κατατεθεί.

Σχεδόν προ δεκαημέρου ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ωστόσο, οι ενώσεις φοροτεχνικών με ανακοινώσεις τους ζητούν την χορήγηση παράτασης επικαλούμενες μια σειρά από καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση δεδομένων οι οποίες δεν ήταν δική τους ευθύνη.

Έως σήμερα έχουν υποβληθεί 6,1 εκατομμύρια δηλώσεις, σε σύνολο 6,3 εκατομμυρίων, ενώ έχουν προκύψει μέχρι στιγμής 8,3 εκατομμύρια εκκαθαριστικά σημειώματα. Από τις 6,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις που έχουν ήδη εκκαθαριστεί προκύπτει ότι ένας στους τρεις (34,1%) φορολογουμένους πληρώνει φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2018, σχεδόν 1.085 ευρώ κατά μέσο όρο.
Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

  • 500 ευρώ θα καταβάλουν τα νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.
  • 250 ευρώ θα πληρώσουν τα νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).
  • 100 ευρώ θα καταβάλουν τα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία, ήτοι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου