Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Μηχανογραφικό 2019: Ξεκίνησε η διαδικασία συμπλήρωσης

Μηχανογραφικό 2019: Ξεκίνησε η διαδικασία συμπλήρωσης Το νέο μηχανογραφικό είναι εδώ και η μεγάλη στιγμή για τους υποψήφιους εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει φτάσει. Τα νέα μηχανογραφικά είναι... έτοιμα για τη συμπλήρωσή τους καθώς η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα (21.06.2019).

Οι υποψήφιοι που θέλουν να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο, μπορούν να απευθυνθούν στο λύκειό τους από σήμερα (21.06.2109), για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και με αυτόν θα μπουν στο http://exams.it.minedu.gov.gr, για να μελετούν το...
μηχανογραφικό δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).

Η προθεσμία τελικής οριστικοποίησης του μηχανογραφικού έχει οριστεί η 15η Ιουλίου.
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για πέμπτη συνεχή χρονιά υλοποιεί την πρωτοβουλία ενημέρωσης για την συμπλήρωση του μηχαογραφικού.

Απευθυνόμενο στους υποψήφιους φοιτητές που το προσεγγίζουν, το γραφείο χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία και την εμπειρία του σε θέματα συμβουλευτικής και κάνει μια εκ των έσω ενημέρωση σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά αποκλειστικά τα επιστημονικά αντικείμενα τα οποία υπηρετεί και προσφέρει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο σύνολο των οκτώ προπτυχιακών του τμημάτων. Η περίοδος που θα προσφέρεται η δράση συμβουλευτικής θα είναι όλο το διάστημα που οι υποψήφιοι φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν στη διάθεσή τους για να καταθέτουν τα μηχανογραφικά δελτία, δηλαδή από σήμερα, 21 Ιουνίου, μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη δράση αποτελεί πρωτοβουλία του ΟΠΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του πανεπιστημίου προς τους υποψήφιους νέους επιστήμονες.

Καθημερινά το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ θα παρέχει πληροφόρηση και θα απαντά στα ερωτήματα των υποψηφίων φοιτητών (13:00 – 15:00, Δευτέρα έως Παρασκευή). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο στην τηλεφωνική γραμμή: 2108203819 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mihanografiko@aueb.gr.

Τι πρέπει να ξέρετε για το μηχανογραφικό

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι θα μπαίνουν στο http://exams.it.minedu.gov.gr και θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας «οριστικοποίηση») ως και την Δευτέρα 15-7-2019.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική, και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.
Ποιοι μπορούν να υποβάλουν μηχανογραφικό

– Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί, δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Πού χρειάζεται προσοχή

– Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα λύκειά τους.

– Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

– Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο, 21 Ιουνίου με 15 Ιουλίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου