Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Ντεμπούτο της θεατρικής ομάδας Βολισσού, αύριο Κυριακή 2/12, στις 7.30 μ.μ., στο θέατρο της ΠΕΚΕΒ στο Βροντάδο


Το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι, κάνει αύριο Κυριακή 2 Δεκεμβρίου η νεοσύστατη θεατρική ομάδα της Βολισσού, με το κλασικό έργο του Γάλλου Μολιέρου, Ταρτούφος. 

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Όπως έχουμε αναφέρει και σ' άλλη μας ανάρτηση, η ομάδα αποτελείται από μόνιμους κατοίκους της Βολισσού, οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια ετοιμάζονται για τη συγκεκριμένη παράσταση, η οποία πέρασε από ...
40 κύματα, για να φτάσει στο εκπληκτικό επίπεδο που είναι σήμερα.


Είχα την ευκαιρία, ως ...βοηθητικό προσωπικό (χειρίζομαι τα φώτα και τη μουσική) να απολαύσω τις ερμηνείες τους το τελευταίο διάστημα, αλλά και να είμαι ανάμεσα σ' αυτούς που χθες Παρασκευή 30/11, είδα την πρόβα-τζενεράλε.

Σας διαβεβαιώ ότι μια ενδεκάδα ερασιτεχνών ηθοποιών, που δούλεψαν πάρα πολύ υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κεφάλα, ο οποίος είναι ο μοναδικός έμπειρος της ομάδας, δίνουν όλο τους το πάθος και την ενεργητικότητα και καθηλώνουν το θεατή της παράστασης για δύο ώρες περίπου.

Όπως βλέπεται και στη φωτογραφία που παραθέτουμε, η θεατρική ομάδα είναι στο σύνολό της, έτοιμη για να σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, που δυστυχώς δε διαφέρει και πολύ με το σήμερα. 
Ο Ταρτούφος, Δημήτρης Κεφάλας

Στο ρόλο του Ταρτούφου ο μοναδικός Δημήτρης Κεφάλας.
Την πολυπράγμων υπηρέτρια, Ντορίνα, ενσαρκώνει η Τζένη Ζορμπά-Λαγού.
Ο ευκολόπιστος και αγαθός πλούσιος κύριος Οργκόν, είναι ο Στέφανος Πλακίδας.
Η γυναίκα που ξυπνάει τα πάθη, Ελμίρα, είναι η Μαρία Κοκκινάκη-Πουργιανού.
Ο άνθρωπος της λογικής, αδελφός της Ελμίρας, Κλεάνθης, ο Γιάννης Ζορμπάς.
Η ψηλομύτα και αυταρχική μητέρα του Οργκόν, Περνέλ, η Αγγελική Ζορμπά-Ηλιαδάκη.
Η τσαχπίνα κόρη του Οργκόν και γενικά ...αγαπημένη, Μαριάννα, η Ελένη Μαυρομάτη-Μαλιαρίτση.
Ο γλυκύτατος και ερωτευμένος Βαλέριος, ο Νίκος Κατόπης.
Ο ασυμβίβαστος γιος του Οργκόν, Δάμης ο Σωτήρης Θεοδώρου.
Ο αμείλικτος ευπειθέστατος, ο οποίος μεταφέρει τα κακά μαντάτα, η Ελένη Καραφώτη.
Ο άνθρωπος του Βασιλιά που βάζει τα πράγματα στη σωστή βάση του, αστυνόμος, ο Γιάννης Γλυνής.
Και η συμπαθέστατη προσωπική υπηρέτρια της Περνέλ, η Μαρία Γιούργα.



  



Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τους ανθρώπους που είναι εδώ και αρκετά χρόνια και θα παραμείνουν πίσω από τα φώτα, δίπλα στην ομάδα, η Άννα Λαγού, που επιμελήθηκε των σκηνικών, είχε την επιλογή των κοστουμιών, της μουσικής καθώς και η γυναίκα που στάθηκε παρατηρητής και σύμβουλος της ομάδας, βοηθώντας στα λόγια (υποβολείο) και τη σκηνική παρουσία η Ιωάννα Κεφάλα.

Για το τέλος αφήσαμε σκόπιμα τη διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βολισσού "Ο Όμηρος" η οποία είχε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει τη θεατρική ομάδα. Καθώς και τον χορηγό,  που στήριξε οικονομικά την παράσταση, Οινοποιητική εταιρία Πραστιά του Παντελή Γιαλιά,  τον κ. Γιάννη Τσουρουγιάννη, για τη διάθεση των υφασμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στα σκηνικά, αλλά και τη Μαρία Κεφάλα, που επιμελήθηκε, αφιλοκερδώς, τα χτενίσματα και το μακιγιάζ των ηθοποιών της θεατρικής ομάδας.


1 σχόλιο:

  1. Μπραβο σ' ολους τους συντελεστες. ΜΠΡΑΒΟ και σ' εκεινους που βοηθησαν να στηθει η παρασραση, ΕΚΕΙΝΟΙ που τολμουν επιτυγχανουν, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή