Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Λίγα σύννεφα σήμερα Τετάρτη 22/3 πάνω από τη Χίο

Σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου, στη Νότια Ελλάδα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη, καθώς και στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται καλές γενικά καιρικές συνθήκες, με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 23 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 9 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 10 έως 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά στα δυτικά πελάγη θα ενισχυθούν σε ισχυρούς, 6 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο σήμερα Τετάρτη 22/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις το πρωί και αρκετή ηλιοφάνεια στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά στα θαλάσσια τμήματα σε μέτριους μέχρι ισχυρούς και πιθανόν πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές στα Δψδεκάνησα όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινα με πιθανότητα μενονομένων όμβρων. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδυνές ώρες στα δυτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν πρόσκαιρα οι νεφώσεις στα ορεινά όπου και θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες και μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 23-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 24-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Σάββατο 25-3-2017
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις
μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Κυριακή 26-3-2017
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 27-3-2017
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές και στα βόρεια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου