Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Αίθριος ο καιρός σήμερα Κυριακή στη Χίο με ανέμους όμως που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 2 Αυγούστου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 34 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 23 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
30 έως 32 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 3/8, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 32 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική

Ηλιοφάνεια με ενισχυμένο μελτέμι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 26 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 25 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους στη Μακεδονία αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 21 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός:
στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων η μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου