Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αίθριος καιρός με θερμοκρασία έως 34 βαθμούς στη Χίο

Σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με σταδιακή βελτίωση και στη συνέχεια λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους έντονα φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου 2015. Καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 25 έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 24 έως 35 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
31 έως 34 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 5/8, ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα από τα δυτικά θα αυξηθούν και ενισχυμένο μελτέμι στα ανατολικά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή καταιγίδας στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 24 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη έως 32 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στη Θεσσαλία και τα υπόλοιπα ορεινά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου