Δεν θα ήθελες να υποδεχτείς τους καλεσμένους σου και να τους πλημμυρίσει μια ευχάριστη ευωδιά; Δε θα ήθελες να ευωδιάζει το σπίτι σου με τα αρώματα της εποχής;...
1. Έλατο, κανέλα στο κατσαρολάκι
Λένε ότι η αίσθηση της όσφρησης είναι βαθιά συνδεδεμένη με τη μνήμη. Ένας τρόπος που μπορείτε να φέρετε το άρωμα είναι να σιγοβράσετε μέχρι να στεγνώσουν μπαχαρικά ολόκληρα, όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο, μούρα, γαρύφαλλο, δεντρολίβανο, πευκοβελόνες. Προσθέστε σε ένα δοχείο με νερό και λίγο λάδι...
2. Ποτ πουρί με μήλο, κανέλα, πορτοκάλι και γαρύφαλλο
Εάν θέλετε να μυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα σιγοβράστε το παρακάτω απλό κατασκεύασμα...
- 1 μήλο, στα τέσσερα
- Η φλούδα από ένα πορτοκάλι
- 10-15 ολόκληρα γαρίφαλα
- 2 μπαστούνια κανέλας
3. Αρωματικά κουκουνάρια
Μεγάλωσα με αυτό το άρωμα της κανέλας. Ήταν εξαιρετικά απλή η συνταγή να φτιάξεις κουκουνάρια με μυρωδιά κανέλας. Διαβάστε πως θα τα κάνετε...
Συλλέξτε τα κουκουνάρια σας. Αρχικά πρέπει να τα ξεπλύνετε, ώστε να απομακρύνεται οποιαδήποτε βρωμιά από πάνω τους. Μερικοί τα ψήνουν για ν' ανοίξουν, κάτι που συνιστώ να αποφύγετε, λόγω ότι είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα.
Βεβαιωθείτε ότι είναι ξηρό στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μια τσάντα.
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού γεμίστε το μισό με κανέλα και αρωματικό λάδι και το άλλο μισό με νερό.
-Ψεκάστε τα κουκουνάρια με το μείγμα σας -στην τσάντα - μέχρι να είναι αρκετά υγρό.
- Κλείστε τη τσάντα και ανακινήστε καλά.
-Ανοίξτε και ψεκάστε για δεύτερη φορά.
- Κρατήστε την τσάντα κλειστή για μερικές εβδομάδες για να αρωματιστούν καλά τα κουκουνάρια.
- Μετά από αυτό θα είναι έτοιμο να τοποθετήσετε τα κουκουνάρια σπίτι σας, ώστε να απολαύσετε ένα υπέροχο άρωμα κανέλας.
4. Κρεμαστό με πορτοκάλι και αρωματικά
Θα χρειαστείτε κανέλα, ζύμη μήλου, βελανίδια και μικρά κουκουνάρια...
5. Σπιτικό ποτ πουρί
Αυτό το σπιτικό ποτ πουρί μπορείτε να απολαύσετε όταν σιγοβράζει πάνω στη σόμπα ή όλο το χειμώνα σε ένα πιάτο. Είναι ένα τέλειο σχέδιο για ένα κρύο απόγευμα στο σπίτι και θα σας το γεμίσει με άρωμα!
Ένα μεγάλο ποτ πουρί αρχίζει με πολλά συστατικά από τομπακάλικο. Δεν υπάρχουν σωστά ή λάθος συστατικά, είναι όλα θέμα γούστου.
Κανέλα, γαρίφαλο, γλυκάνισο, πορτοκάλια, μήλα...
Start by slicing apples and oranges thin. The thinner they are, the faster they will dry. Bake them in the oven until dry at 250 degrees by placing them on a cookie sheet in a single layer. Apples will continue to crisp once they’re removed from the oven. Toss with your spices and allow them to marinate together for a day before gifting. I like to store & gift mine in classic weck jars.
Το ποτ-πουρί μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα πιάτο, για μερικούς μήνες.
Υλικά
- Γαρίφαλο
- Κανέλα
- Γλυκάνισο
- Πορτοκάλια
- Μήλα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Κόβετε τα μήλα και τα πορτοκάλια σε ψιλές φέτες. Τοποθετήστε σε ένα ενιαίο στρώμα σε φύλλα μπισκότων και ψήστε για μίαμιση ώρα. Μόλις στεγνώσει, αναμειγνύεται με τα μπαχαρικά σας.
Συλλέξτε τα κουκουνάρια σας. Αρχικά πρέπει να τα ξεπλύνετε, ώστε να απομακρύνεται οποιαδήποτε βρωμιά από πάνω τους. Μερικοί τα ψήνουν για ν' ανοίξουν, κάτι που συνιστώ να αποφύγετε, λόγω ότι είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα.
Βεβαιωθείτε ότι είναι ξηρό στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μια τσάντα.
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού γεμίστε το μισό με κανέλα και αρωματικό λάδι και το άλλο μισό με νερό.
-Ψεκάστε τα κουκουνάρια με το μείγμα σας -στην τσάντα - μέχρι να είναι αρκετά υγρό.
- Κλείστε τη τσάντα και ανακινήστε καλά.
-Ανοίξτε και ψεκάστε για δεύτερη φορά.
- Κρατήστε την τσάντα κλειστή για μερικές εβδομάδες για να αρωματιστούν καλά τα κουκουνάρια.
- Μετά από αυτό θα είναι έτοιμο να τοποθετήσετε τα κουκουνάρια σπίτι σας, ώστε να απολαύσετε ένα υπέροχο άρωμα κανέλας.
4. Κρεμαστό με πορτοκάλι και αρωματικά
Θα χρειαστείτε κανέλα, ζύμη μήλου, βελανίδια και μικρά κουκουνάρια...
Θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι κανέλα
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 φλιτζάνι σάλτσα μήλου
2 κουταλιές της σούπας λευκή κόλλα
καλύμματα βελανίδιου
ολόκληρα γαρίφαλα
λεπτό πινέλο
μεγάλο μπολ και μικρό μπολ
1 φλιτζάνι κανέλα
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 φλιτζάνι σάλτσα μήλου
2 κουταλιές της σούπας λευκή κόλλα
καλύμματα βελανίδιου
ολόκληρα γαρίφαλα
λεπτό πινέλο
μεγάλο μπολ και μικρό μπολ
1. Βάλτε σ' ένα μικρό μπολ την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, και το μπαχάρι
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε και ανακατέψτε την κόλλα και τη σάλτσα του μήλου.
3. Προσθέστε τα μπαχαρικά στο μείγμα μήλου-κόλλας.
4. Ανακατέψτε και χρησιμοποιώντας τα χέρια φτιάξτε μια «ζύμη μπισκότων" συνοχή (προσθέστε περισσότερο μήλο, αν είναι πολύ ξηρό, κανέλα εάν είναι πολύ υγρό). Διαμορφώστε τη ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα.
5. Πάρτε λίγη ζύμη για να σχηματίσετε μικρές μπάλες, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σχηματίστε μια τρύπα στο κέντρο, προσθέστε τα γαρίφαλα.
6. Πάρτε τα μπαλάκια της ζύμης και γεμίζοντας τα καπάκια από τα βελανίδια δώστε το υπόλοιπο σχήμα.
7. Βάλτε τα βελανίδια χωρίς τα καπάκια τους, ώστε να ξεραθούν στο φούρνο για, περίπου, 2 ώρες, αυτό είναι δυνατό σε χαμηλή θερμοκρασία.
8. Όταν στεγνώσει εντελώς, κολλήστε το καπάκι πάνω στο βελανίδι καρυκεύματα.
8. Όταν στεγνώσει εντελώς, κολλήστε το καπάκι πάνω στο βελανίδι καρυκεύματα.
Τοποθετήστε τα βελανίδια σε ένα όμορφο ξύλινο μπολ για ένα υπέροχο ξηρό ποτ πουρί ή περάστε τους σε σπάγκο για να τα κρεμάσετε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Περάστε τους με φέτες πορτοκαλιού ή κουκουνάρια ώστε να κάνει μία υπέροχη γιρλάντα για κρέμασμα.
5. Σπιτικό ποτ πουρί
Αυτό το σπιτικό ποτ πουρί μπορείτε να απολαύσετε όταν σιγοβράζει πάνω στη σόμπα ή όλο το χειμώνα σε ένα πιάτο. Είναι ένα τέλειο σχέδιο για ένα κρύο απόγευμα στο σπίτι και θα σας το γεμίσει με άρωμα!
Ένα μεγάλο ποτ πουρί αρχίζει με πολλά συστατικά από τομπακάλικο. Δεν υπάρχουν σωστά ή λάθος συστατικά, είναι όλα θέμα γούστου.
Κανέλα, γαρίφαλο, γλυκάνισο, πορτοκάλια, μήλα...
Start by slicing apples and oranges thin. The thinner they are, the faster they will dry. Bake them in the oven until dry at 250 degrees by placing them on a cookie sheet in a single layer. Apples will continue to crisp once they’re removed from the oven. Toss with your spices and allow them to marinate together for a day before gifting. I like to store & gift mine in classic weck jars.
Το ποτ-πουρί μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα πιάτο, για μερικούς μήνες.
Υλικά
- Γαρίφαλο
- Κανέλα
- Γλυκάνισο
- Πορτοκάλια
- Μήλα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Κόβετε τα μήλα και τα πορτοκάλια σε ψιλές φέτες. Τοποθετήστε σε ένα ενιαίο στρώμα σε φύλλα μπισκότων και ψήστε για μίαμιση ώρα. Μόλις στεγνώσει, αναμειγνύεται με τα μπαχαρικά σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου