Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι κερδίζουν από το πρόγραμμα μαμούθ 1 δισ. για εξοικονόμηση ενέργειας

Ποιοι κερδίζουν από το πρόγραμμα μαμούθ 1 δισ. για εξοικονόμηση ενέργειαςΣε 1 δισεκατομμύριο ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα διαθέσει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια.

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης ο οποίος διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα βρεθούν από το ΕΣΠΑ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι...
θα δημιουργηθούν 15.000 θέσεις εργασίας και το πρόγραμμα αφορά μεταξύ άλλων σε νοσοκομεία, σχολεία, αντλιοστάσια, κολυμβητήρια, αλλά και τον ηλεκτροφωτισμό δημοτικών και εθνικών οδών.

Οι επενδύσεις θα αποπληρωθούν από την εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύψει από αυτές και η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει το 40 %.
Το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια θα απορροφήσει 220 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και αποτελεί τον ένα από τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής εξοικονόμησης ενέργειας. Οι άλλοι δύο είναι η εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος για επαγγελματικά κτίρια και η συνέχιση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ Οίκον» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προηγούμενου ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός επισήμανε ότι από το πρόγραμμα θα κερδίσουν οι καταναλωτές ενέργειας, το περιβάλλον, η οικοδομή, η απασχόληση και η εθνική οικονομία ενώ σημείωσε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι πρώτες ύλες για τις εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας παράγονται σε ποσοστό 70 - 75 % από ελληνικές βιομηχανίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου