Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μειώνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων

Μειώνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτωνΣε μπελάδες όσοι παραμένουν χωρίς ασφαλιστήριο

Από ημέρα σε μέρα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ξεκινήσει την αποστολή επιστολών προς όσους οδηγούς διαθέτουν ανασφάλιστα οχήματα προκειμένου να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Από τους 500.000 περίπου ελέγχους της Τροχαίας διαπιστώθηκε ότι ένα ποσοστό 15% παραμένει χωρίς ασφαλιστήρια. Ο αριθμός μάλιστα των ανασφάλιστων οχημάτων μειώθηκε κατά...
500.000 μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. Το 2014 ασφαλισμένα είναι 5,8 εκατ. οχήματα. των οδηγών βρίσκεται χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και υπόκειται στις συνέπειες του νόμου.

«Στο θέμα αυτό έχουμε δει σημαντική πρόοδο» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Το θέμα της συνέντευξης ήταν η ενημέρωση των πελατών σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που αφορούν τα συμβόλαια αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, με βάση αυτές τις αλλαγές:

1. Η ασφάλιση ισχύει για ορισμένο χρονικό διάστημα και η ανανέωσή της επιτρέπεται μόνο αφού προηγηθεί η καταβολή από τον ασφαλισμένο του αντίστοιχου ασφαλίστρου.

2.
Το ασφαλιστήριο από εδώ και στο εξής είναι το έγγραφο με το οποίο θα αποδεικνύεται στα ασφαλιστικά όργανα η σύναψη της ασφάλισης (καταργείται το σχετικό σήμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου).

3. Η σύναψη της ασφάλισης αποδεικνύεται για τις πρώτες πέντε ημέρες από την απόδειξη πληρωμής του οφειλόμενου ασφαλίστρου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών τόνισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο θα ωφελήσει την ασφαλιστική αγορά και συμβάλλει στη μείωση του κόστους του ασφαλίστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου