- Μεγαλύτερη η φορολογία και για τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Έκακτη εισφορά και το 2014 για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ
- Ποιες αποδείξεις θα αναγνωρίζει η εφορία
Αλεπάλληλα θα είναι τα φορολογικά “χτυπήματα” το νέο έτος για μισθωτούς, συνταξιούχους, εισοδηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, το 2014 με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα διαπιστώσουν όλοι...
ότι έχουν κοπεί όλες σχεδόν οι φοροαπαλλαγές ενώ παράλληλα για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο εκτός από τις κατοικίες και για οικόπεδα, αγροτεμάχια, και κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο.
Επίσης, παρά τις υποσχέσεις περί κατάργησης το 2014, θα ισχύσει η έκτακτη εισφορά επί των εισοδημάτων που επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 1% εως 4% για όλα τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
Μεγαλύτερη θα είναι και η φορολογία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για όσους εισπράττουν ενοίκια.
"Ψαλιδισμένες" οι μειώσεις φόρου από τις αποδείξεις
Ειδικά για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα οι επιβαρύνσεις θα είναι μεγάλες ενώ κλειδί για την αύξηση της ...επιβάρυνσης είναι οι αλλαγές στο σύστημα της έκπτωσης δαπανών, δηλαδή τις αποδείξεις, αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από το υπουργείο Οικονομικών ποιες αποδείξεις θα αναγνωρίζει η εφορία και ποιο θα είναι το bonus για τον φορολογούμενο.
Το γεγονός είναι ότι οι μειώσεις φόρου από τις αποδείξεις θα είναι “ψαλιδισμένες” και στις δαπάνες που θα αναγνωρίζονται από την Εφορία περιλαμβάνονται υπηρεσίες και είδη επισκευής κατοικίας, μεταφορές, συντήρηση αυτοκινήτου, μίσθωση ταξί, δίδακτρα φροντιστηρίων καθώς και δαπάνες ξενοδοχείων, καφέ και εστιατορίων.
62.000 ακίνητα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό
Την ίδια ώρα που οι πολίτες “γονατίζουν” από τους φόρους, κινδυνεύουν παράλληλα να χάσουν και τα σπίτια τους αφού από τον Ιανουάριο του 2014 γίνεται άρση του καθεστλωτος προστασίας των δανειοληπτών.
Πιο αναλυτικά, έχουν ήδη εκδοθεί 62.000 διαταγές πληρωμής για στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια. Ωστόσο δεν έχουν εκτελεστεί καθώς ακόμη ισχύει η απαγόρευση των πλειστηριασμών.
Από τις 62.000 διαταγές πληρωμής, περίπου οι 26.000 περιπτώσεςι αφορούν στεγαστικά δάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου