Υλικά για 2-4 άτομα
3 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
1/4 κουταλιά του γλυκού σάλτσα σόγιας
20 γραμμάρια...
πάστα τομάτας
100 γραμμάρια κέτσαπ
10 γραμμάρια καπνιστός κόλιανδρος
25 γραμμάρια ζάχαρη
Πιπέρι καγιέν
Πιπέρι μαύρο
Δύο κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει σάλτσα παντού.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
Βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε ένα ανάλογο ταψί και από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 1-1 ½ ώρα.
Σερβίρετε με πατάτες με σαφράν και κρασί.
3 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
1/4 κουταλιά του γλυκού σάλτσα σόγιας
20 γραμμάρια...
πάστα τομάτας
100 γραμμάρια κέτσαπ
10 γραμμάρια καπνιστός κόλιανδρος
25 γραμμάρια ζάχαρη
Πιπέρι καγιέν
Πιπέρι μαύρο
Δύο κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει σάλτσα παντού.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
Βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε ένα ανάλογο ταψί και από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 1-1 ½ ώρα.
Σερβίρετε με πατάτες με σαφράν και κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου