Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

«Απεφεύχθη ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας»

«Απεφεύχθη ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας»Ικανοποίηση για το PSI από τους αναλυτές

Την εκτίμηση ότι η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε πορεία σταθεροποίησης και εξόδου από την κρίση μετά την ολοκλήρωση του PSI plus και την πλήρη λειτουργία του δευτέρου πακέτου χρηματοδοτικής στήριξης απαιτεί πρωτίστως την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης εκφράζουν οι αναλυτές της...
Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εξέδωσε χθες η τράπεζα.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank η Ελλάδα μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη καθώς απεφεύχθη ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, ενώ τίθενται οι βάσεις για την δημιουργία μίας ανταγωνιστικής οικονομίας σε ένα περιβάλλον υψηλών αναπτυξιακών δυνατοτήτων.

«Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι η προσήλωση στην εφαρμογή του προγράμματος που είναι συνάρτηση της πολιτικής σταθερότητας και της αποτελεσματικής οικονομικής διακυβέρνησης. Δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών, ελιγμών, καθυστερήσεων κλπ» συμπληρώνει, τονίζοντας πως «αυτό, όμως, που παραμένει ζητούμενο είναι, η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων να συνεπικουρηθεί από μία εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας», τονίζεται στην μελέτη της Alpha Bank.
Οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρουν πως η ελληνική οικονομία διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και με τις προωθημένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ήδη εφαρμόζει έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης προς όφελος τόσο των εγχώριων κατοίκων όσο και των δανειστών της.

«Το κρίσιμο είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τους δανειστές της ως μια οικονομία με καλές προοπτικές ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό η εφαρμογή του Μνημονίου στις συμφωνηθείσες προθεσμίες είναι μονόδρομος αξιοπιστίας. Οποιαδήποτε λοξοδρόμηση λόγω της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας θα είναι ασυγχώρητη για το μέλλον της χώρας», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου