Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Χειροτονήθηκε σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών και έξαρχος Ιωνίας κ.κ. Μάρκος

Ο νεός Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών 
και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου κατά τη χειροτονία 
του με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο


Χειροτονήθηκε σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο νέος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών, Οινουσσών και έξαρχος Ιωνίας, Μάρκος Βασιλάκης, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.
Η χειροτονία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Νέο Φάληρο, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών  κ.κ. Ιερώνυμο, παρουσία 26 Μητροπολιτών, 12 Ιερέων και 4 διακόνων, οι οποίοι μετείχαν στην όλη διαδικασία.

Η ενθρόνιση του θα γίνει στον...
Ιερό Ναό Βίκτωρος και Βικεντίου, Μητρόπολη της Χίου, στις αρχές Νοεμβρίου, σε πανηγυρική λειτουργία.

Ο κ.κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον νέο Μητροπολίτη Χίου, ο οποίος ως γνωστόν, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βροντάδο, του είπε:

"Σε μια δύσκολη ώρα καλείσαι να συμβάλεις στην καλύτερη λειτουργία της εκκλησίας και να φωτίσεις το ποίμνιο σου.

Συνεργαστήκαμε τρία χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά την εργατικότητά σου, το πνεύμα σου και τη μεγάλη αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο που σε διακατέχει.

Κανείς δε γεννιέται Άγιος, αν δεν περάσει μέσα από τις καρδιές των ανθρώπων. Μ' αυτά τα λόγια σε καλώ να περάσεις το θυσιαστήριο". Ακολούθησε η χειροτονία  και σύσσωμο το εκκλησίασμα φώναξε επανειλημμένως: "ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ"

Ο νέος Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος, αφού του τοποθετήθηκε και η Μήτρα στην κεφαλή του, είπε:

"Παρακαλώ το Θεό, αν η Μήτρα που μου θέσατε στο κεφάλι μου, με τα χέρια σας, απολέσει τη "λάμψη" της, να μετατραπεί σε αγκάθινο στεφάνι μαρτυρίου".

Στο τέλος της χειροτονίας όταν ο αρχιεπίσκοπος, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, του έδωσε δώρο μια χρυσή καδένα, ο Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος, απάντησε:

"Σας ευχαριστώ και εσάς και τη σύνοδο και όλους εσάς που είστε σήμερα στη χειροτονία μου. Ξεκινάει ο Γολγοθάς με μια ρήση. Ο καλός ποιμήν δίνει τη ψυχή του υπέρ των προβάτων του.
Μετά τη θεία λειτουργία ο νέος Μητροπολίτης στάθηκε στην είσοδο του Ναού για να δεχθεί ευχές και να δώσει τις ευλογίες τους. Σε καθένα από τους πιστούς έδινε ένα πλαστικοποιημένο εικόνα του Ευαγγελιστή Μάρκου.

Στην εκδήλωση παρέστη μεγάλος αριθμός Χιωτών απ' όλα τα διαμερίσματα του νησιού μας. Μέσα στο πλήθος μπορέσαμε να διακρίνουμε τους:


Αντιπεριφερειάρχη Χίου Κώστα Γαννιάρη, τους βουλευτές Χίου Ελπίδα Τσουρή και Κωστή Μουσουρούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Χιώτη, Τάσο Χρήστου, τον αντιδήμαρχο Χίου Νίκο Μαρτάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Σταμάτη Κάρματζη, τέως ευρωβουλευτής Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου.

Επίσης, τους Χιώτες συγγραφείς, Κώστα Φράγκου, Πόπη Χαλκιά Στεφάνου, τη γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου τη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αγγελική Πιτίδου και τους Γιώργο Κούρτη, πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φραγκίσκο Αρχοντάκη, εκπρόσωπο της εταιρίας Π. Τσάκου, Αργύρη Κοκκινάκη, πρόεδρο ΟΧΣΑ, Τάσο Τριπολίτη, τέως πρόεδρος ΟΧΣΑ και τους προέδρους των Χιακών Συλλόγων, μελών της ΟΧΣΑ, Δαφνουσίων Ευάγγελος Μέλης, Κουρουνιώτων-Εγρηγοριανών Δημήτρης Γεντής, Λεπτοποδούσων Νίκος Κατσαρός, Χαλκουσίων Σταμάτης Χονδρογιωργάκης και ως εκπρόσωπος των Βρονταδουσίων Γιάννης Παγιαζίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου