Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ανάσταση... του σεξ λόγω κρίσης!

Η κρίση και το “κούρεμα” φέρνουν αύξηση των σεξουαλικών δραστηριοτήτων στους Έλληνες, καθώς 6 στους 10 δηλώνουν πως δεν επηρεάστηκαν από την οικονομική κρίση ενώ 2 στους 10 επισημαίνουν ότι αυξήθηκε η ερωτική τους επιθυμία.

Σύσφιξη σχέσεων αλλά και περισσότερο σεξ φαίνεται ότι φέρνει η οικονομική κρίση. Παρότι προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η λίμπιντο των ανδρών περιορίζεται από τα οικονομικά προβλήματα, αυτή τη φορά το...
κούρεμα έκανε το θαύμα του.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Εταιρία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.), σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών ηλικίας 25-64, διαπιστώθηκε ότι οι Έλληνες ξαναποκτούν την ερωτική τους διάθεση: το 63% του συνολικού δείγματος δηλώνει ότι η ερωτική του επιθυμία δεν έχει διόλου επηρεαστεί αρνητικά από την οικονομική κρίση, ενώ το 17% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα, αναφέρει αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

Επίσης το 18% των ανδρών του δείγματος αναφέρει αύξηση των σεξουαλικών επαφών παρά το γεγονός ότι το αντίστοιχο 66% αναμένει επιδείνωση της οικογενειακής κατάστασης για το 2012. Το γεγονός αυτό εξηγούν οι ειδικοί ως ένα τρόπο αντίδρασης που βασίζεται στην πρωτόγονη και αρχαϊκή φύση του ανθρώπου για επιβίωση καθώς θεωρούν ότι τα “φυσικά τους ένστικτα είναι τα μόνα που τους έχουν απομείνει”.

Ενδεχομένως γι αυτό και το 28% του δείγματος στην ερώτηση «που οδηγεί η οικονομική κρίση της σεξουαλική ζωή των ζευγαριών;» απαντά πως οδηγεί σε πιο στενή σχέση.

Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου