Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Συνεργασία για την πρόοδο του Κάμπου της Χίου και παρουσίαση του σχετικού βιβλίου την Τετάρτη 19 Αυγούστου

Να επεκταθεί η συνεργασία μεταξύ του Συνδέσμου Φίλων του Κάμπου της Χίου «Ο Κάμπος» και του τοπικού Φιλοπρόοδου Ομίλου, αποφασίστηκε από τις δύο πλευρές, ώστε στο μέλλον η δράση τους, να είναι πιο συντονισμένες και περισσότερο αποτελεσματικές.

Στόχος η προβολή, η ανάπτυξη και η διατήρηση αυτής της ωραίας περιοχής της Χίου. Αυτός είναι...
ο σκοπός της ετήσιας κοινής συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 19 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ., στο Περιβόλι-Μουσείο Citrus, στο οποίο έχουν κληθεί να παραστούν τα μέλη των δύο Συλλόγων, αλλά και όλοι εκείνοι που αγαπούν και ενδιαφέρονται για τον Κάμπο.


Παράλληλα, την ίδια ημέρα, θα γίνει και η παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου, «Ο Κάμπος της Χίου Κατοικία και Περιβάλλον» των, Φανή Ανερούση και Λεωνίδα Μυλωνάδη, από τις εκδόσεις «Αιγέας».

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Χιώτης Πανεπιστημιακός καθηγητής Σέργιος Φασουλάκης.
Πρόκειται για νέα έκδοση εμπλουτισμένη με σημαντικό υλικό και φωτογραφίες και καλύπτει χρονικό διάστημα 15, περίπου, ετών, από την πρώτη έκδοση του βιβλίου που έγινε το 1992.

Τι περιέχει το βιβλίο

Την αρχιτεκτονική του Κάμπου της Χίου μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου εκφράζονται οι εποχές ακμής της Χίου, όπου αναπτύχθηκε μια δυναμική σ’ όλα τα επίπεδα, οικονομικό, κοινωνικό, μορφωτικό και καλλιτεχνικό. Ενώ συνδυάζεται με τρόπο ιδανικό η κατοικία με την παραγωγική δραστηριότητα σ’ ένα πανέμορφο περιβάλλον.
Η αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε στον Κάμπο, από το 19ο αιώνα μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου