Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ξένα funds «κυνηγούν» ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά

Ξένα funds «κυνηγούν» ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιάΠοιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο

Αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον των ξένων funds για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα.

Η Ρόδος μαζί με την Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο και την Κρήτη είναι ένας προορισμός που προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτικών ομίλων που αναζητούν ευκαιρίες παντού.

Αντίστοιχα, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες...
στη Ρόδο που ενδιαφέρονται να πωλήσουν με αποτέλεσμα να γίνονται τα τελευταία χρόνια διαπραγματεύσεις.

«Πανελλαδικά διατίθενται ξενοδοχεία προς πώληση. Υπάρχει υψηλή ζήτηση για ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας από τριών έως πέντε αστέρων ακόμη και για ενοικιαζόμενα καταλύματα. Τα τελευταία χρόνια έχουν ολοκληρωθεί κάποιες πράξεις σε πολλά νησιά και μεταξύ αυτών βρίσκεται προφανώς και η Ρόδος.

Υπάρχει υψηλή ζήτηση από επενδυτικά funds αλλά και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στην Πάρο, στην Κρήτη και στη Ρόδο. Κάθε προορισμός είναι διαφορετικός, το τουριστικό προφίλ κάθε νησιού είναι ξεχωριστό, πράγμα που λαμβάνει υπόψη ο υποψήφιος επενδυτής, ανάλογα με το ύψος της επένδυσης στην οποία θέλει να προβεί. Βέβαια μη φανταστείτε ότι οι πωλήσεις ολοκληρώνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Στη Ρόδο έχουμε ξενοδοχεία που αναζητούν αγοραστή εδώ και τέσσερα ή πέντε χρόνια», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο κτηματομεσίτης κος Αλέξανδρος Δοντάς.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και σε διάφορους ιστότοπους υπάρχουν πάρα πολλές αγγελίες για πωλήσεις ξενοδοχείων στη Ρόδο. Πρόκειται για ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών σε όλες τις τουριστικές περιοχές του νησιού με τις τιμές πώλησης να κυμαίνονται μεταξύ 600.000 και 1,7 εκατ. ευρώ. Σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμές πώλησης ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ. Το γεγονός ότι πολύ μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων διατίθεται προς πώληση ακόμη και μέσω διαδικτύου, προβληματίζει έντονα, για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και τα αδιέξοδα που δημιουργεί η υψηλή φορολογία και οι κυβερνητικές πολιτικές.

Ένα από τα μεγαλύτερα deal στον ξενοδοχειακό κλάδο στη Ρόδο αφορά ιστορικό ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Ιξιάς-Ιαλυσού, το οποίο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει περάσει σε «ξένα χέρια». Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο φέρεται να έχει αγοράσει επενδυτής από το εξωτερικό ο οποίος είχε αγοράσει το 2015 γνωστό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.

Όπως επιβεβαιώνουν έγκυρες πηγές, πολλές διαπραγματεύσεις ξενοδοχείων βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται κάποιες από αυτές να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα.  Τα παζάρια δίνουν και παίρνουν και ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν μπορούν να σηκώσουν πλέον τα οικονομικά βάρη, την υπέρογκη φορολόγηση, βλέπουν πλέον πολύ σοβαρά την προοπτική πώλησης των ξενοδοχείων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου