Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Νταηλίκια των Τούρκων στη Ρόδο – Εμπόδισαν διάσωση μεταναστών με αεροπλάνα, ελικόπτερα και πλοία

Νταηλίκια των Τούρκων στη Ρόδο – Εμπόδισαν διάσωση μεταναστών με αεροπλάνα, ελικόπτερα και πλοία | Newsit.gr Με χαμηλές πτήσεις πάνω από σκάφος του λιμενικού, αλλά και με τις μηχανές των σκαφών τους στο φουλ για να εμποδίζουν με τα απόνερα τη διάσωση οι Τούρκοι ξεπέρασαν και τον εαυτό τους σε προκλητικότητα κοντά στη Ρόδο.

Ήταν 03:00 ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου όταν το Λιμενικό δέχθηκε κλήση για βοήθεια από ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες προς το Φαληράκι στη Ρόδο.

Αμέσως δυο σκάφη έσπευσαν σε βοήθεια.

Όταν στις έξι τα χαράματα εντοπίστηκε το σκάφος το οποίο έβαζε νερά και...
ενώ οι 15 επιβαίνοντες κινδύνευαν με πνιγμό δυο ακταιωροί των Τούρκων άρχισαν να κάνουν ελιγμούς και με τα απόνερά τους εμπόδιζαν τους Έλληνες λιμενικούς να “δέσουν” το σκάφος με τους μετανάστες και να το ρυμουλκήσουν.

Την ίδια ώρα ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο έκαναν χαμηλές πτήσεις, ενώ οι λιμενικοί προσπαθούσαν να επιβιβάσουν τους ανθρώπους που κινδύνευαν στο σκάφος του Λιμενικού.

Ουσιαστικά οι Τούρκοι έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή 15 ατόμων μόνο και μόνο να να “αποδείξουν” ότι η περιοχή αυτή τους… ανήκει και είναι εκείνοι υπεύθυνοι για την έρευνα και διάσωση…

Ευτυχώς οι άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν να επιβιβάσουν τους μετανάστες στο σκάφος και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο Μανδράκι.

Πηγή: dimokratiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου