Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά στη Χίο σήμερα Σάββατο 6/5

Αραιές νεφώσεις αναμένονται αρχικά σήμερα Σαββάτο, 6 Μαΐου 2017 στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τις πρώτες πρωινές ώρες οι νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα σταματήσουν μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα και από τα δυτικά προς ανατολικά, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις υπάρχει στη δυτική Ελλάδα από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 8 έως 28, στην Ήπειρο, και τη δυτική Στερεά από 10 έως 25, στη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Στερεά από 14 έως 28, στην Πελοπόννησο από 10 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25, και στη Κρήτη από 16 έως 26.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
17 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 7/5, θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Στη Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο προς το τέλος της ημέρας θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο προς το τέλος της ημέρας θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και παροδικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών και βαθμιαία αίθριος. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 ώς 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Το βράδυ τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου