Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα Πέμπτη 25/5 στη Χίο

Αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, που στα νοτιότερα τμήματα θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται σήμερα Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχοπτώσεις στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο. Πριν το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν κατά τόπους και στη συνέχεια θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις, όμβροι και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις ισχυρά. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, όμως στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα σημειωθούν πολύ ισχυρές ριπές.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 13 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 24, και στην Κρήτη από 15 έως 24.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν αρχικά σε νοτιοδυτικούς και στη συνέχεια σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Χίο σήμερα Πέμπτη 25/5, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
20 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική 
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις ή καταιγίδες στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία από νότις διευθύνσεις τοπικά ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 ως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στην Κρήτη με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 ως 25 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 ως 24 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 26 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου