Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

"Πόλεμος" Ικαρίας-Χίου λόγω μιας διαφήμισης της Chanel και ενός νέου προϊόντος

Σε προϊόν του κολοσσού η μαστίχα Χίου παρουσιάζεται ως σχίνος Ικαρίας

Kόντρα μεταξύ Χίου και Ικαρίας έχει προκαλέσει η αβλεψία (;) του οίκου Chanel, που σε διαφήμισή της για το νέο προϊόν περιποίησης προσώπου Blue Serum, -που ενσωματώνει φυσικά συστατικά από τρεις νησιωτικές περιοχές του πλανήτη, όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια, -ονομάζει τη μαστίχα, ένα από τα συστατικά, σχίνο Ικαρίας.

Το λάθος αυτό οδήγησε την...
Ενωση Μαστιχοπαραγωγών της Χίου να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί προς τον γαλλικό κολοσσό ζητώντας την άμεση διόρθωση του λάθους -κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει. Στο νησί πάντως κάποιοι δεν βλέπουν λάθος αλλά σκόπιμη ενέργεια, ώστε η εταιρεία να εκμεταλλευτεί προωθητικά για το νέο της προϊόν τη μακροζωία που παρουσιάζουν οι κάτοικοι της Ικαρίας.

Το νέο προϊόν είναι ορός προσώπου, που περιλαμβάνει συστατικά από τις λεγόμενες «μπλε ζώνες» του πλανήτη, δηλαδή τις περιοχές όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια:

Ανάμεσα στα συστατικά αυτά περιλαμβάνονται πράσινος καφές από την Κόστα Ρίκα, ελαιόλαδο από τη Σαρδηνία και μαστίχα Χίου. Μόνο που το τελευταίο αναφέρεται ως «Lentistic from Ikaria, Greece».

«Ο ήλιος είναι παντού εδώ. Μερικοί το αποκαλούν μυστήριο... Είναι, όμως, απλά η ζωή... Ίσως γι' αυτό οι άνθρωποι εδώ ζουν περισσότερο. Η Ελλάδα είναι όλα αυτά. Και τώρα ένα μέρος τους σας αποκαλύπτεται...» επισημαίνεται στο συνοδευτικό βίντεο της καμπάνιας, που περιλαμβάνει πλάνα των μαστιχοχωρίων της Χίου, μαστιχόδεντρα και τη μοναδική στον κόσμο ρητίνη που παράγεται μόνο εκεί, τη μαστίχα.

Τα πλάνα ελήφθησαν το καλοκαίρι του 2016 από συνεργείο που έστειλε στη Χίο ο γαλλικός οίκος αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου