Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Ανήλικοι πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτων και αγροτικών οχημάτων

Ανήλικοι πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτων και αγροτικών οχημάτωνΔείτε το βίντεο με εικόνες όπου γονείς επιτρέπουν στα παιδιά να οδηγούν παράνομα

Εικόνες που προκαλούν αίσθηση κυκλοφορούν στα social media και στο Youtube δείχνοντας ανήλικους σε επικίνδυνα κόλπα με μηχανές, αυτοκίνητα, φορτηγά, ακόμα και αγροτικά οχήματα όπως...
τρακτέρ.

Το ρεπορτάζ του Alpha παρουσίασε περιπτώσεις με μαγνητοσκοπημένα παιδιά να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι και τους γονείς τους δίπλα να τους δίνουν οδηγίες και συμβουλές.

Ειδικότερα, σε αγροτικές περιοχές τα παιδιά «εκπαιδεύονται», όπως δήλωσε άνδρας στη κάμερα, οδηγώντας χωρίς δίπλωμα για να βοηθήσουν στα χωράφια. Ο ίδιος άνδρας ανέφερε πως «οδηγός γίνεσαι από μικρός, εμένα η αστυνομία με έπιασε στα επτά μου χρόνια».

Το παράδειγμα της Κοζάνης που κάλυψε το ρεπορτάζ είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε μικρότερες κοινωνίες, όπου όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει από μικρή ηλικία να βοηθούν στις εργασίες, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να οδηγούν παράνομα από πολύ μικρή ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου