Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Ζελέ φράουλα με άρωμα κρασιού

fghfhfhΈνα γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε
 
Υλικά για 4-6 άτομα
  • 750 ml καλής ποιότητας αφρώδες κρασί
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 φύλλα ζελατίνα
  • 700 γραμμάρια... φράουλες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρασί με τη ζάχαρη και 200 γραμμάρια από τις φράουλες.
  2. Μόλις πάρουν βράση σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα βράζετε για άλλα 8 λεπτά.
  3. Βάζετε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε παγωμένο νερό. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη στραγγισμένη.
  4. Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και ανακατεύετε κατά διαστήματα.
  5. Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνετε μέσα τις φράουλες.
  6. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε μπολ ή ποτήρια του κρασιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου