Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ασθενής βροχή σήμερα Τρίτη 7/3 στη Χίο

Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με τοπικά  ισχυρές βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 7  Μαρτίου 2017.  Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη  και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα  επεκταθούν σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς,  στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά  από 8 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 16 βαθμούς,  αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6  μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις  απογευματινές ώρες σε νοτιοανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι  μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ,  ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8  μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με  6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το  μεσημέρι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Ασθενής βροχή προβλέπεται για τη Χίο σήμερα Τρίτη 7/3, με την  θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους  νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας  ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή, με θερμοκρασία  που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων,  από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας τις  απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες βροχές και σποραδικές  καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα,  περιμένουμε στην Αττική. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς,  αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6  μποφόρ και σταδιακά θα ενισχυθούν κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις 7  μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 16  βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι, και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες  περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί  νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία  στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου,Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικού 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από τις μεσημβρινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 08-3-2017
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Πέμπτη 09-3-2017
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι όποιες στα βόρεια και ανατολικά θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Παρασκευή 10-3-2017
Καιρός: σε όλη τη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν στα ανατολικά κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση στα βόρεια.

Σάββατο 11-3-2017
Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Κυριακή 12-3-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου