Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

60 λεπτά Ελλάδα, 60 λεπτά Βόρεια Χίος, 60 λεπτά ΑΠΟΤΥΧΙΑ!

Ο Νίκος Μάνεσης στη Βορ. Χίο
Μια εκπομπή που προβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη, από τη συχνότητα του Alpha και την οποία παρουσιάζει ο Νίκος Μάνεσης, το "60' Ελλάδα", δυστυχώς δε διαφήμισε τη Βόρεια Χίο και ιδιαίτερα την περιοχή της Αμανής, διότι δεν έδειξε τίποτα από τα ουσιαστικά και αξιόλογα τοπία της.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Την ευθύνη γι' αυτό, έχουν κατά κύριο λόγο εκείνοι που...
συνόδευαν τον παρουσιαστή της εκπομπής. Κι' αυτό γιατί, ο Μάνεσης και το επιτελείο του, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει εκ των προτέρων τις ομορφιές του κάθε τόπου που επισκέπτεται για τις ανάγκες της εκπομπής.

Επαφίεται λοιπόν στους τοπικούς "συμβούλους". Αγνόησε έτσι, όλα τα αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής και κυρίως τη θαυματουργή Αγία Μαρκέλλα, πολιούχο του νησιού, που είναι ο κυριότερος πόλος έλξης για το θρησκευτικό τουρισμό της Χίου.

Το Κάστρο της Βολισσού

Επίσης, δεν του τόνισαν την ύπαρξη του Μεσαιωνικού Κάστρου που βρίσκεται στο λόφο της Βολισσού, το ιστορικό πέτρινο σχολείο της, που έχει χαρακτηριστεί, ως ένα των καλυτέρων των Βαλκανίων, το περίτεχνο βοτσαλωτό στο περίβολο της εκκλησίας της Παναγίας στο Πιθώνα, καμία από τις πλατείες της του Κεφαλοχωρίου της περιοχής αλλά ούτε και κάποιες από τις υπέροχες παραλίες της, που σφύζουν από κόσμο την καλοκαιρινή περίοδο.

Το Σχολείο της Βολισσού
Το βοτσαλωτό του Πιθώνα στη Βολισσό
Το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας

Η παραλία Λευκαθίων στη Βολισσό

Αντ' αυτών, από τη μέχρι πρότινος έδρα του Δήμου Αμανής, τη Βολισσό, έδειξε εικόνες από ένα μαγειρειό και κάποια νέα ιδιοκτήτρια μαγαζιού να ψήνει καφέ.


Το μόνο ίσως ξεχωριστό ήταν η κατασκευή των σαμαριών από το μοναδικό εναπομείναντα σαγματοποιό Θωμά Τσολάκη.


Κρίμα, για κάποιους ανθρώπους που διατείνονται ότι αγαπούν την Αμανή και υποτίθεται ότι θέλουν
την καλύτερη και ΣΥΝΟΛΙΚΗ προβολή της.

1 σχόλιο: