Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η δίκη της συμμορίας των μελών των «Locos c» που αρχίζει την Παρασκευή 19 Απριλίου, είναι η μεγαλύτερη στη νεότερη ιστορία της Χίου

-Συνολικά 39 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων, οι 13 είναι προφυλακισμένοι

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Η μεγαλύτερη δίκη στη νεότερη ιστορία της Χίου, θα αρχίσει σε λιγότερο από δύο 24ώρα. Πρόκειται για τη δίκη, των 39 μελών της συμμορίας των «Locos c», που θα γίνει στο Πρωτοδικείο της πόλης του νησιού.

Από αυτά, τα 26, ζουν ελεύθερα, αφού, είτε δεν προφυλακίστηκαν, είτε αποφασίστηκε η αποφυλάκισή τους, πριν τη δίκη.

Ενώ αντίθετα, τα...
13, ήταν σε διάφορες φυλακές, ανά την επικράτεια, αφού κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και ανακριτή, προφυλακιστέα, από την ώρα της σύλληψής τους μέχρι τη δίκη τους. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα μεταφέρθηκαν στις φυλακές της Χίου, είτε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού μας.

Όλα αυτά τα άτομα, λοιπόν, την Παρασκευή, θα συγκεντρωθούν, μαζί με τους δικηγόρους τους, αλλά και μέλη των οικογενειών τους, στην αίθουσα του Πρωτοδικείου της Χίου, προκειμένου να ακούσουν τις κατηγορίες που βαρύνουν το καθένα απ’ αυτά.

Τα μέτρα που έχουν σκοπό να λάβουν οι αρχές, θα είναι δρακόντεια και πρωτοφανή για το νησί μας, όπως και η συγκεκριμένη δίκη.

Δεν είναι τυχαίο, ότι κορυφαίοι ποινικολόγοι βρίσκονται στη Χίο. Οι, Αλέξης Κούγιας, Δημήτρης Τσοβόλας, Ελίζα Βόζενμπεργκ, προκειμένου να υπερασπιστούν πελάτες τους, που εμπλέκονται στην υπόθεση της συμμορίας των «Locos c», οι συλλήψεις των οποίων συντάραξαν το νησί μας, τον Δεκέμβριο του 2011.

Ας ελπίσουμε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο της Χίου, δε θα δημιουργήσει εντάσεις και προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου