Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Συννεφιά, βροχές και βοριάδες 8 μποφόρ στο Αιγαίο σήμερα Τρίτη 16/4

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο βορειοανατολικό Αιγαίο, στη Θράκη, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, λίγα χιόνια στα ορεινά της Θράκης και πολύ ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 16 Απριλίου 2013. Πρόσκαιρες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα νότια τμήματα του Αιγαίου και στην Εύβοια.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τη Θράκη όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 13 βαθμούς, από 5 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 18 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τις μέγιστες στα βόρεια να μην ξεπερνούν τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους θυελλώδεις, ενώ πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά πελάγη οι εντάσεις των ανέμων είναι πιθανό να φτάσουν τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι και τοπικά στα βόρεια ισχυροί.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τρίτη 16/4, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 15 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους ως 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Αττική
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 16. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις.

Θεσσαλονίκη
Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου