Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα σήμερα Τετάρτη 24/4

Καλό και ζεστό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με παροδικές νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα βόρεια ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 5 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τετάρτη 24/4, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 24 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 19 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 


Αττική
Λίγες νεφώσεις περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αιθριος. αραιες νεφώσεις στην Κρήτη.
άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.


Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά κυρίως της Θράκης.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τοπικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 9 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου.
άνεμοι: ανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 9 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Πέμπτη 25-04-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Παρασκευή 26-04-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ νότιων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασια: σε μικρή περαιτέρω άνοδο .

Σάββατο 27-04-2013
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα στα δυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό στα βορειοδυτικά να βρέξει πρόσκαιρα.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση .
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 28-04-2013 και Δευτέρα 29-04-2013
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι πυκνότερες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 οι οποίοι τη Δευτέρα στα ανατολικά θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε υψηλή για την εποχή επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου