Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αρχίζει την Παρασκευή 19 Απριλίου η δίκη της συμμορίας των Locos C στο Πρωτοδικείο της Χίου


Μικρή ηλικία, μεγάλες οι κατηγορίες, και οι ποινές που προβλέπονται για τους περισσότερους

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Η πρώτη πράξη της πολύκροτης υπόθεσης των Locos C, που το Δεκέμβριο του 2011, τάραξε συθέμελα την τοπική κοινωνία της Χίου, άρχισε σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου. Το κύριο μέρος όμως της ιστορίας, θα ζωντανέψει ξανά την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου στο Πρωτοδικείο της Χίου.

Τρία άτομα πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώ οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση σύσταση συμμορίας, εμπορία ναρκωτικών, στην πλειοψηφία τους ανήλικα άτομα, έχουν ενημερωθεί ότι σε μια εβδομάδα θα αρχίσει η δίκη τους.

Οι περισσότεροι έχουν...
αποφυλακιστεί μετά το πρώτο σοκ της φυλάκισης τους, ενώ οι λιγοστοί που κρατούνται σε διάφορες φυλακές ανά την επικράτεια, θα γίνει η μεταγωγή τους στις φυλακές της Χίου, από που θα μεταφέρονται για να παρίστανται στη δίκη.


Γιώργος Κεβόπουλος
Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011, περίπου, 30 πρόσωπα, νεαρής ηλικίας, για την παράνομη δράση των οποίων η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, γνώριζε περισσότερο από δύο χρόνια, κατάφερε, η ομάδα του Γιώργου Κεβόπουλου, διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, να τα πιάσει στη δαγκάνα του νόμου.

Τα στοιχεία, έλειπαν για να γίνουν οι συλλήψεις και να σπάσει το θλιβερό απόστημα που έτρωγε τα θεμέλια της Χιώτικης κοινωνίας. Μετά από παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών, των πρωτεργατών και των μελών της συμμορίας των Locos C, με κοριό τελευταίας τεχνολογίας, καταγράφηκαν όλες οι παράνομες πράξεις επί τέσσερις μήνες και η συνέχεια είναι γνωστή.

Η παρέα των νεαρών ατόμων, που εκβίαζε, κτυπούσε, εμπορευόταν και πουλούσε ναρκωτικές ουσίες, όλων των ειδών, δηλητηριάζονταν την κοινωνία της Χίου, συνελήφθη και μετά την ανακριτική διαδικασία, οδηγήθηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Πολλά έχουν ακουστεί τους τελευταίους 17 μήνες από τη σύλληψη των ατόμων αυτών, μέχρι σήμερα, το πιο συγκλονιστικό, σεξουαλική επίθεση από πολυάριθμη ομάδα φυλακισμένων νεαρού μέλους των Locos C.

Άραγε αυτό είναι το τίμημα. Άνθρωποι που καθημερινά βιάζαν με τις πράξεις τους την τοπική κοινωνία της Χίου,  αφού από τα στέκια τους, με δυσκολία περνούσαν οικογενειάρχες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η εβδομάδα των παθών και του καταλογισμού των ευθυνών, που αναλογεί σε καθένα από αυτά τα νεαρής ηλικίας μέλη της συμμορίας, αρχίζει μια εβδομάδα νωρίτερα, απ' αυτήν του Χριστού.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου